thuis meer bewegen

Thuis meer bewegen? Dat doe je met deze 5 tips!

Nederlanders bewegen te weinig, terwijl bewegen net ontzettend belangrijk is voor je gezondheid. Hoog tijd dus om hier eens wat aan te doen! Wil jij graag meer bewegen, maar kan je niet naar de sportschool vanwege het coronavirus? Geen probleem, je kunt ook prima thuis bewegen. In dit artikel delen we vijf tips om thuis meer te bewegen. Het is makkelijker dan je denkt!

1. Thuis meer bewegen: haal het uit je dagelijkse routine

Kan je niet naar de sportschool? Haal dan je beweging uit je dagelijkse routine. Neem wat vaker de trap in huis en strek regelmatig je benen in plaats van altijd te blijven zitten. Loop rond als je iemand aan de telefoon hebt en ga boodschappen doen met de fiets in plaats van met de auto. Bovendien is het nuttig om goede gewoontes aan te leren. Ga bijvoorbeeld iedere ochtend of avond een halfuurtje wandelen. Zo kan je thuis meer bewegen én heb je qualitytime met je partner of je gezin, twee in één! Je verwacht het misschien niet, maar een dagelijkse wandeling van een halfuur maakt al een groot verschil voor je gezondheid. Liever een halfuurtje hardlopen? Dat is uiteraard ook prima! 

2. Thuis bewegen: doe het huishouden

Thuis meer bewegen? Je kunt nog meer doen dan alleen sporten in de buitenlucht. Ook huishoudelijke taken zoals stofzuigen, poetsen, strijken en de ramen wassen zijn perfecte manieren om thuis meer te bewegen. Een bijkomend voordeel is dat je huis er altijd spic en span uitziet en dat geeft extra veel voldoening. Vanaf nu hoef je dus niet meer te zuchten als je wéér moet stofzuigen want het is goed voor je gezondheid! En als je ook nog eens een leuk muziekje op zet (dans gerust mee), dan zijn die huishoudelijke klusjes zo voorbij. Ook tuinieren is een goede manier om meer te beweging te krijgen. Houd je tuin onkruidvrij of begin een moestuin. Tuinieren is lekker rustgevend én gezond.

thuis bewegen

3. Speel met je kinderen

Nog een makkelijke manier om meer te bewegen thuis: spelen met je kinderen, bij voorkeur buiten. Laat je kinderen lekker ravotten in de tuin en doe zelf zonder schaamte mee. Haal het kind in je naar boven! Spelen met je kinderen is een goede manier voor meer beweging thuis en bovendien versterkt het jullie band. Is het niet zo’n mooi weer? Laat dit geen excuus zijn: trek een jas aan en ga gewoon lekker buiten spelen. 

4. Start je dag met bewegen

Bewegen is een goede manier om je dag ontspannen te beginnen. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudige yoga oefeningen doen of een aantal rekoefeningen doen. Of wat dacht je van touwtjespringen? Je kunt ook fietsen op de hometrainer of lopen op de loopband (als je die hebt). Zulke fitnesstoestellen zijn onder andere ideaal om te bewegen terwijl je televisie kijkt. Zo hoef je niet te kiezen uit bewegen of naar je favoriete serie kijken. Je kunt beide gewoon combineren. Voordat je het weet is die ene aflevering gedaan en heb jij alweer een halfuur gefietst!

5. Beloon jezelf

Hoe hou je het vol, thuis meer bewegen? Door jezelf te belonen! Zet een kruisje op de kalender bij de dagen dat je goed hebt bewogen. Vul je de hele maand? Beloon jezelf dan met een goed boek, heerlijke verzorgingsproducten, een nieuwe sportoutfit of lekker eten. Het belangrijkste is dat jij er blij van wordt. Jezelf belonen zal je motiveren om je gezonde levensstijl, namelijk meer bewegen, aan te houden!

 meer bewegen