Alles wat je moet weten over yoga

Yoga wordt al meer dan 5000 jaar beoefend als een manier om je geest en lichaam in evenwicht te brengen. Met een reeks ademhalingsoefeningen en poses zorg je voor rust en focus, terwijl je ook je spieren traint.

Waarom zou ik yoga doen?

De gezondheidsvoordelen van yoga zijn talrijk en dat voor zowel je geest als je lichaam. Zowel op korte als op lange termijn vindt een verandering plaats waar je gezondheid heel wat baat bij heeft. Enkele voordelen voor je lichaam zijn een verbeterde bloedcirculatie, sterke spieren, soepele gewrichten en een betere houding. Mentaal geniet je dan weer van verminderde stress en een betere concentratie. Steeds meer mensen ontdekken dan ook yoga als een ideale manier om te ontspannen en op te laden.

Welke soort yoga kies ik?

Door de eeuwen heen zijn er verschillende soorten yoga ontwikkeld die elk hun eigen gezondheidsvoordelen hebben. Door een type yoga te kiezen die bij je aansluit, haal je het meeste uit je yoga uurtje. Hatha yoga is een van de meest voorkomende vormen en combineert klassieke poses met ademhalingsoefeningen. Ook bij Ashtanga Yoga doe je verschillende poses, maar met een vaststaande structuur. Wil je liever meer tijd doorbrengen in een pose? Ga dan voor Yin Yoga, waar je de poses uitdiept en je spieren en bindweefsel versterkt. Bikram Yoga is dan weer ideaal voor een uurtje flink zweten, want deze yoga vindt plaats in een ruimte die wordt opgewarmd tot 40 graden Celsius. Omdat er vaak een gratis proefles is, kan je de verschillende types yoga eerst uittesten, zodat je een yoga vindt waar je je helemaal goed bij voelt.

Wat heb ik nodig voor een yoga les?

Welke yoga je ook verkiest, een fijne outfit is steeds belangrijk om de poses vlot uit te voeren. Met de yoga broeken van Urban-goddess.com is er voor elk wat wils, zodat je een broek vindt waar je je comfortabel in voelt. Veel yogi’s verkiezen een baggy broek met een rekker rond de enkels, ook wel een Aladdin broek genoemd. Deze broeken staan voor 100 procent bewegingsvrijheid en voelen heerlijk luchtig aan. Is de Aladdin broek toch iets te wijd voor jou? Kies voor een losse broek met wijde pijpen die je toch voldoende vrijheid geeft. De leggings zijn dan weer ideaal voor yogi’s die een outfit willen die aanvoelt als een tweede huid. Bij Urban-goddess.com vind je alvast een ruim aanbod aan yoga broeken voor zowel beginners als gevorderden.