fit met het gezin

Fit met het hele gezin? Dit is dé tip die je wilt weten!

Of je nu jonge of oude kinderen hebt, drukte geven ze altijd. Bij een baby moet je gewoon altijd een oogje in het zeil houden, bij oudere kinderen fungeer je al snel als taxichauffeur. Tijd om aan je eigen fitheid te werken schiet er dan ook al snel bij in, zeker bij jonge ouders. Maar dit is ook direct voor veel ouders een punt van ergernis. Ze zouden niets liever willen dan wel fit en vitaal zijn, al is het alleen al om het tempo van de kinderen bij te kunnen houden. Af en toe zie je iemand voorbijkomen die ondanks een druk gezinsleven wel fit en afgetraind is. Hoe zo’n iemand dat doet? Lees snel verder.

Fit from home

De tip die drukbezette mensen iedereen zullen geven die ook een strak lijft ambiëren? Maak het niet te complex. En nummer één tip die daar op volgt is vaak; doe het vanuit huis. Door thuis je workout te doen heb je nooit een excuus om niet te gaan. En je hoeft hiervoor echt geen enorme gym aan huis te bouwen. Kijk maar eens op de site van NRG Fitness en je zult al snel concluderen dat het ook bij jou thuis prima kan. Van een tuin tot een dakterras, maar ook een woon- of slaapkamer kunnen prima dienst doen als gym. Met een paar eenvoudige tools kun je zo enorm fit worden vanuit huis. Zelfs wanneer het weer het niet toelaat om je cardio workout buiten te doen, kun je met fitnessapparatuur voor thuis toch gewoon aan je beweging komen. 

Timing

Naast een beetje discipline is timing hierbij ook heel belangrijk. Heb je een baby? Doe dan drie keer een ronde van een 7-minutes workout wanneer hij of zij ligt te slapen. De eerste keer zul je jezelf voor gek verklaren, maar wanneer je gaat merken dat het soepeler gaat dan zul je al snel zien dat je niet anders meer wilt. Ook ’s ochtends de wekker wat eerder zetten kan ontzettend helpen. Al is het maar een half uur en wandel je de ene dag en doe je de andere dag een workout; het resultaat zal echt niet lang op zich laten wachten. 

Dus het geheim van mensen die óók kinderen, een baan en een sociaal leven hebben en toch fit zijn, is vaak dat ze tijd vrij maken om te sporten en dit vooraf plannen. Ook het sporten op vaste momenten kan hier ontzettend bij helpen. Dit kun je allemaal nog een stuk eenvoudiger doen wanneer je het gewoon vanuit kunt doen. Geen reistijd, andere mensen en openingstijden. Je kan je dan lekker focussen op jezelf dus ook een goed gestylde outfit en je haar in een perfecte knot zijn niet nodig. Probeer deze routine dus in je dag op te nemen en je gaat merken dat het niet alleen lichamelijk maar ook zeker geestelijk al snel zijn vruchten af gaat werpen. Succes!