droge handen door Corona

Hoe voorkom je droge handen in tijden van het Corona virus?

Oorzaken van droge handen

Een van de tips voor een goede weerstand is om veel buiten te doen zoals wandelen of fietsen. In de winter kun je echter last krijgen van droge handen. Het hoeft niet eens heel koud te zijn om er toch last van te krijgen. Droge handen ontstaan door een combinatie van factoren. Een van de belangrijkste factoren is een lage luchtvochtigheid. Met name binnenshuis is het in de winter vrij droog. Onze handen reageren daarop. Zeker als je vanuit de koele buitenlucht naar binnen gaat, krijgen je handen een klap. Door de kou trekt het bloed weg uit je handen. Hierdoor wordt de huid al droger. Binnen is het lekker warm, maar de luchtvochtigheid is zo laag, dat je handen nog verder kunnen uitdrogen met kleine wondjes en kloven tot gevolg.

Extra last van droge handen door Corona

Nu we geconfronteerd worden met de dreiging van het Corona virus, wassen we veel vaker onze handen. Dat is goed voor de hygiene, maar als je niet uitkijkt, heb je binnen de kortste keren last van droge en geïrriteerde handen. Desinfecterende gel is ook niet altijd even prettig voor je handen. Goed voor je lichaam zorgen begint met goed handen wassen. Een huidvriendelijke hand gel helpt om droge handen te voorkomen.

Hoe voorkom je droge handen

Hoe kun je droge handen voorkomen?

We moeten de komende tijd veel vaker onze handen blijven wassen. Goed wassen is natuurlijk belangrijk en daar besteden we veel aandacht aan. Na het handen wassen is goed afdrogen minstens zo belangrijk. Als je je handen niet goed afdroogt, gaat het achtergebleven water je huid irriteren. Water is in feite een oplosmiddel. Om droge handen door veelvuldig handen wassen te voorkomen,is het belangrijk om na het wassen je handen echt goed af te drogen. Dit doe je met een papieren doek die je daarna weggooit.

droge handen voorkomen

Hygiene blijft belangrijk

Goed voor je lichaam zorgen door de hygiene in te acht nemen, is nu belangrijker dan ooit. Er zijn veel tips voor een goede weerstand. Gezond en regelmatig eten, zeker niet te veel, weinig tot geen alcohol en minimaal een half uur per dag beweging. Je hoeft niet dagelijks uren te zwoegen in de sportschool. Een rondje met de hond of met de fiets naar je werk zorgen voor genoeg beweging per dag. Je handen houd je in topconditie door goed te wassen, maar nog beter af te drogen. Als je met een huidvriendelijke hand gel nog steeds last hebt van droge handen, gebruik dan een vette voedende zalf voordat je ze ontsmet.