workout. De voordelen van touwtjes pringen

Workout! De voordelen van touwtjespringen

Vind je het in de zomer te warm om te sporten? Toch maar doen! Hou jezelf fit zodat je het hele jaar door energierijk door het leven kunt gaan. Touwtjespringen bijvoorbeeld. Het is een sport die al eeuwen bestaat en die vooral bij kinderen erg geliefd is. Maar waarom zou je als volwassene of senior niet aan touwtjespringen doen? Welke voordelen touwtjespringen zoal heeft, zetten we voor jou hier op een rijtje. Haal je touwen maar al boven!

1. Touwspringen kan overal

Eén van de grote voordelen van touwspringen is dat je het altijd en overal kunt doen. Je hebt geen enkel excuus meer om niet te bewegen. Zomer en winter, binnen en buiten kun je gaan touwspringen.

2. Je hele lichaam werkt

Bij de voordelen van touwtjespringen hoort ook dat zowel je benen, je armen en je buikspieren intens werken. Je enkels komen los, je kuiten en knieën worden sterker, je krijgt meer spieren in je armen en je buikspieren worden hard. Het resultaat is een strakker en slanker lichaam.

3. Calorieën verbranden

Je beweegt niet alleen, maar je verbrandt ook enorm veel calorieën. Voor wie graag calorieën telt: je verbrandt per kilo per uur 0.14 calorieën. Een uur touwspringen betekent voor iemand van 80 kg: 672 calorieën, voor iemand van 70 kg wordt dit 588 calorieën. Dit is vrij veel als je rekent dat een man ongeveer 2500, een vrouw ongeveer 2000 calorieën per dag nodig heeft en verbruikt. Eén van de voordelen van touwtjespringen is dat als je het met je normale voeding combineert, je sowieso kilo’s verliest.

4. Groeiend uithoudingsvermogen

Eén van de andere voordelen van touwtjespringen is dat je meer uithoudingsvermogen krijgt. Dit zul je na een tijd merken als je trappen moet lopen, hard moet fietsen of bijvoorbeeld stevig in de tuin werkt. Je bent niet meer zo snel buiten adem als je regelmatig touwtjespringt.

5. Scherpere vaardigheden

Als je je afvraagt welke voordelen touwtjespringen heeft, dan mag oog-lichaam coördinatie niet ontbreken. Voor touwtjespringen moet je behendig zijn. Je moet zowel je handen, armen en benen op elkaar afstemmen voor de juiste springbeweging. Ga je daarbij nog lopen, dan wordt het voor je lichaam nog moeilijker. En toch slaag je er gegarandeerd in om degelijk touwtje te springen. Je hersenen maken permanent connecties die nodig zijn voor deze sport.