Gezond worden van fietsen

Het jaar 2018 zit er weer bijna! En wat hoort er bij een nieuw jaar? Precies nieuwe goede voornemens met betrekking tot gezondheid en beter leven. Alleen wanneer je heel veel werkt en daarnaast ook nog thuis druk bezig bent is het moeilijk om aan goede voornemens als veel sporten toe te komen. Gelukkig is er een activiteit die je heel makkelijk kan toepassen in je leven waardoor jij alsnog een stuk gezonder door het leven kan gaan. Ik hoor je meteen denken, maar wat is dat dan? Dat gaan we in deze blog verder uitleggen, zodat jij in het nieuwe jaar fris van start kunt met jouw goede voornemens.

Een half uur per dag bewegen

Het is algemeen bekend dat je iedere dag een half uurtje moet bewegen om een goede gezondheid te hebben. Stap daarom op je e-bike en fiets minimaal dat halfuurtje per dag. Fiets bijvoorbeeld naar een supermarkt die wat verder weg is, of naar je werk of naar het station. Een e-bike is voorzien van trapondersteuning en daardoor wordt elektrisch fietsen door meer mensen ervaren als prettig fietsen. Wat voor een weer het ook is, met elektrische fietsen is lange afstanden afleggen hoe dan ook een stuk leuker. En daarnaast hoef je ook niet meer in de sportschool te zwoegen om de nodige calorieën te verbranden, want dit doe je al tijdens het fietsen!  

Afvallen op een ontspannen manier

Fietsen vergt natuurlijk niet heel veel inspanning. Het is eigenlijk gewoon een bepaalde manier om jezelf te vervoeren naar een andere plek. Dit hoeft dus niet met heel veel haast en geweld. Daarom is fietsen op een e-bike ideaal als je op een ontspannen manier wilt afvallen. Wanneer je op een elektrische fiets fiets verbrandt je minstens 56 calorieën per uur. Beter iets dan niets, toch? Daarnaast is fietsen ideaal om te ontstressen. Tijdens het fietsen maak je je hoofd leeg en hoef je even nergens aan te denken. Zet desnoods een lekker muziekje op als je echt een lange afstand af moet leggen, dan raak je niet afgeleid door andere geluiden.

E-bikes kopen? Wij snappen helemaal dat je geïnteresseerd bent in een elektrische fiets. Er zijn op dit moment onwijs veel verschillende soorten modellen, dus er zal er ongetwijfeld een fiets zijn die bij jouw wensen aansluit! Zorg er in ieder geval voor dat je je goed laat informeren, zo voorkom je dat je straks met de verkeerde fiets zit opgescheept. Als jij dan eenmaal jouw fiets binnen hebt, hoef je alleen nog maar kilometers te maken om jouw gezondheid naar een hoger level te tillen.