rekoefeningen in de ochtend

Waarom je iedere dag moet beginnen met een aantal rekoefeningen

Een goed begin van de dag staat garant voor een positief verloop van de heel dag. Maar hoe zorg je er nu voor dat die dag goed begint? Je kunt denken aan uitgerust opstaan en je vaste ochtendritueel uitvoeren, maar vaak kun je mentaal zo wakker zijn als het maar kan, maar je lichaam slaapt misschien nog half. Hoe los je dit op of, beter nog, hoe voorkom je dit?

Rekken en strekken
Het is eigenlijk iets heel kleins en het duurt echt niet lang, maar toch doen we het te weinig; rekken. Maar waarom zouden we? Nou, simpelweg gezegd is rekken best wel belangrijk. 

  • Het vergroot onze flexibiliteit.
  • Het is goed voor het bevorderen van de beweging die je gewrichten maken.
  • Het is goed voor je bloedcirculatie
  • Het kan stress verminderen
  • Onze houding wordt er beter door.

Zoals je in de lijst hierboven kunt zien, is het misschien toch verstandig om toch eens iets vaker aan rekoefeningen te gaan doen. Een paar minuten wat kleine en simpele oefeningen doen is al genoeg! 

Rekoefeningen in de ochtend
En om de dag dan maar meteen goed te beginnen kun je de rekoefeningen het beste in de vroege ochtend gaan doen. Ze kunnen zelfs nog als je lekker in je warme bed ligt. Zo erg is dit misschien wel nieuwe ochtendritueel dus echt niet! De redenen om te rekken weet je al, maar welke rekoefeningen zijn er nu precies? Hier volgt een kort schema vol met rekoefeningen. 

  • Strek jezelf eens helemaal uit en maak jezelf zo lang mogelijk. Dit kan heel makkelijk in je warme bed, dus je krijgt het er echt niet koud door! Deze oefening kun je ook staand doen als je al uit bed bent.
  • Ga recht liggen en haal je tenen naar voren toe zodat je kuitspieren goed aan het rekken zijn. Als je vaak kuitkramp hebt kan dit zorgen dat het wat minder wordt. 
  • Als je de moed bij elkaar hebt verzameld om op te staan, ga je stevig met beide benen op e grond staan. Buig voorover en raak met je linkerhand je rechtervoet aan. Doe dit ook andersom en herhaal dit een paar keer. 
  • Ga weer rechtop staan en haal je benen één voor één naar je kont toe zodat je je bovenbeenspieren goed stretcht.

Je lichaam zal je dankbaar zijn als je elke morgen een paar simpele rekoefeningen doet en waarschijnlijk zul je je er ook een stuk meer uitgerust door voelen, wat natuurlijk mooi meegenomen is!