tips om je voor te bereiden op de vierdaagse

Tips om je voor te bereiden op de Vierdaagse

Met deze tips ben je helemaal voorbereid op de Vierdaagse

De Vierdaagse, altijd weer een hele beleving. Loop je dit jaar mee? Dan kun je maar beter zorgen dat je goed bent voorbereid. Hieronder lees je de allerbeste tips om je goed voor te bereiden op de Vierdaagse.

Begin op tijd met je training

De Vierdaagse kost heel wat energie en vraagt veel van het lichaam. Begin daarom ruim op tijd met trainen. Als je iedere week traint, kun je de intensiteit van je trainingen langzaam opbouwen. Hierdoor wordt je lichaam steeds sterker, en voorkom je dat je tijdens de Vierdaagse zelf geblesseerd raakt. Ben je er niet zeker van dat jouw wandeltechniek helemaal in orde is? Dan kun je altijd advies vragen aan een sportwinkel of een wandelclub.

Als je van plan bent om tijdens de Vierdaagse met een rugzak te lopen, dan is het aan te raden om dit tijdens het oefenen ook te doen. Zo raak je alvast gewend aan het gewicht van de rugzak.

Tijdens de Vierdaagse is het niet altijd zonnig weer. Oefen daarom ook als het regent of hard waait. Let wel op dat je genoeg rust inlast tussen twee trainingen in. Je lichaam heeft voldoende tijd nodig om zich te herstellen.

Een goede schoen is het halve werk

De Vierdaagse lopen doe je niet zomaar even. En al helemaal niet wanneer je geen geschikte schoenen draagt. Als je schoenen niet goed zijn, dan krijg je al gauw last van ongemakken zoals blaren en pijnlijke voetzolen. Dit kun je voorkomen door goede wandelschoenen aan te schaffen.

Nog op zoek naar goede wandelschoenen? Dan raden we je aan om voor een A-schoen te gaan. Dit type wandelschoen is bij uitstek geschikt om lange afstanden op af te leggen over een verharde ondergrond. A-schoenen zijn een stuk lichter dan bergschoenen en zitten heel comfortabel. Hierdoor hoef je ze na de Vierdaagse niet op te bergen, maar kun je ze als je wilt iedere dag dragen.

Protip: Loop voor de zekerheid twee paar schoenen in. Hiermee voorkom je dat je alsnog blaren krijgt wanneer het eerste paar schoenen nat wordt of kapot gaat.

We wensen je alvast heel veel wandelplezier!