Sporten in de buitenlucht

Het is een open deur om te zeggen dat sporten gezond is. Iedereen weet dat het belangrijk is dat je lichaam voldoende beweging krijgt. Niet voor niks horen we steeds vaker leuzen als ‘’Zitten is het nieuwe roken’’ en ‘’Sporten houdt je fit.’’. Maar wist je dat buiten sporten erg gezond is? Er zijn ook een aantal laagdrempelige sporten in de buitenlucht, waarbij je niet veel nodig hebt. In dit artikel gaan we het hebben over sporten in de buitenlucht. Wat heeft dit als voordeel en welke buitensporten zijn er allemaal?

Buiten sporten

De meest voor de hand liggende buitensport, die bovendien ook nog eens (bijna) gratis is, is hardlopen. Het enigste wat je hierbij nodig hebt, zijn een stel goede schoenen en een setje sportkleding. Daarna kun je zo vaak als je wilt naar buiten gaan om deze sport te beoefenen. Heb je in het weekend of doordeweeks wat vrije tijd? Trek je sportkleding aan en ren een rondje.

Andere sporten buiten

Een andere laagdrempelige buitensport is fietsen. Hoe heerlijk is het als je in het weekend een rondje gaat mountainbiken? Hiervoor heb je alleen maar een goede fiets nodig. Heb je er nog geen? Een sportieve mountainbike online bestellen is tegenwoordig simpel en snel. Je kunt kiezen uit vele verschillende modellen en kleuren mountainbikes. Zo zit er altijd wel een fiets bij naar je wens.

De voordelen

Buiten sporten is als eerste natuurlijk erg gezond, omdat je lichaamsbeweging krijgt in de buitenlucht. Frisse lucht doet een mens altijd goed. Daarnaast is een ander voordeel dat je vitamine D binnenkrijgt door het zonlicht, dit is als het ware een soort hormoon waardoor.

Vitamine D

Misschien heb je het je weleens afgevraagd, maar vitamines zijn chemische verbindingen die onmisbaar zijn voor ons lichaam. Als we niet voldoende vitamines binnen krijgen, functioneert ons lichaam niet goed genoeg, gaat herstel langzamer en wordt groei tegengehouden. Vitamine D is een soort hormoon, wat deels wordt aangemaakt wanneer we in de zon zitten. Trek bij het eerste zonnestraaltje dus direct die hardloopschoenen aan of pak je mountainbike uit de schuur en ga lekker buiten sporten. Vitamine D zorgt, samen met calcium, voor sterke botten. Daarnaast geeft het zonnetje ook een positieve vibe, wat natuurlijk sowieso goed is voor ieders gemoedstoestand.