afvallen in de overgang

Afvallen zonder dieet: 5 tips om kilo’s kwijt te raken in de overgang

In de overgang verandert er veel in je lichaam. Zo veranderen de hormoonspiegels in je lichaam, maar wordt ook je stofwisseling trager. Dat is natuurlijk vervelend, want hierdoor kan je in gewicht aankomen. Daarom geven wij 5 tips die ervoor zorgen dat deze kilo’s er weer af gaan zonder dat je een streng dieet hoeft te volgen.

Eet minder en beweeg meer

Dit klinkt natuurlijk heel erg logisch, maar deze tip is goed om in je achterhoofd te houden. Probeer bijvoorbeeld vaker de trap te nemen in plaats van de roltrap of lift en laat dat grote stuk taart op een verjaardag een keertje staan. Vooral snelle koolhydraten moet je proberen te voorkomen, aangezien dit je bloedsuikerspiegel snel verhoogt. Deze piek kan er juist voor zorgen dat jouw hormoonspiegel van streek raakt. Natuurlijk betekent dit niet dat je nooit meer een stuk taart mag eten, maar eet het met mate.

Begin met krachttraining

Hoewel conditietraining natuurlijk erg belangrijk is, is krachttraining ook erg belangrijk. Dit helpt namelijk bij het afvallen aangezien spieropbouw bijdraagt een het verhogen van jouw metabolisme. Dat wil zeggen dat jouw eten sneller verbrand wordt, waardoor je afvalt.

Kijk goed naar jouw leefstijl

Je zult misschien denken dat alleen hetgeen wat je eet de weegschaal beïnvloedt, maar niets is minder waar. De manier waarop je leeft kan er namelijk ook voor zorgen dat je toeneemt in gewicht. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk om goed te slapen. Als je te weinig slaapt, beïnvloedt dit jouw hormoonspiegel. Hierdoor wil je meer eten en kom je dus ook meer aan. Een ander onderdeel van jouw leefstijl is of jij veel stress ervaart. Als dat zo is, kan dat er dus voor zorgen dat je niet kunt afvallen. Probeer uit te vinden waar deze stress vandaan komt en probeer het op te lossen of probeer bijvoorbeeld om te mediteren waardoor je beter om kunt gaan met stress.

ik wil afvallen

Virtuele maagband

Heb je alle tips al geprobeerd maar ben je nog steeds niet afgevallen? Probeer dan een virtuele maagband. Hierbij krijg je door middel van hypnose een virtuele maagband, waardoor je onderbewustzijn verandert. Je zult sneller vol zitten en daardoor minder grote porties eten. Hoe snel je afval verschilt natuurlijk per persoon, maar als je in combinatie met deze hypnotische maagband ook nog eens gaat sporten raak je nog sneller de kilo’s kwijt.

Wees trots op jouw lichaam

De laatste tip is om niet zo streng voor jezelf te zijn. Bovendien kun je de overgang ook enigszins vergelijken met de puberteit, want lichaamsverandering hoort er nou gewoon eenmaal bij en hier heb je niet altijd invloed op. Wees trots op jouw lichaam en jezelf. Ook als het eventjes niet goed gaat en je een groot stuk taart hebt gegeten. Je mag namelijk ook gewoon af en toe genieten van een slechte hap.