Meer groenten eten

Meer groenten eten? 5 makkelijke tips!

De gemiddelde Nederlander eet te weinig groenten. Om je fit en gezond te voelen, zijn groenten ontzettend belangrijk. Groenten bevatten veel vitaminen, mineralen en vezels die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten is driehonderd gram, maar lang niet iedereen haalt die hoeveelheid.  Ben jij ook zo iemand en wil je graag meer groenten eten? In dit artikel delen we vijf makkelijke tips om meer groenten te eten, zonder veel gedoe en moeite!

1. Meer groenten eten: vul de helft van je bord met groenten

Veel mensen vinden het moeilijk om genoeg groenten bij hun avondeten te eten. Avondeten met veel groenten, hoe pak je dat aan? Wij raden aan om je bord de helft te vullen met groenten. Daarna kan je de rest aanvullen, bijvoorbeeld met aardappelen en vlees. Op die manier heb je alvast een flinke portie groenten binnen! Heb je daarna nog honger? Neem dan liever een extra schep groenten in plaats van een extra portie koolhydraten of vlees. Welke groenten eten? De regel is: hoe meer variatie in kleur en smaak, hoe gezonder je maaltijd is. Een heerlijke groentewok is hiervoor ideaal, zo kan je lekker eten met veel groenten. Hier vind je nog meer superfood avondeten!

2. Eet groenten als tussendoortje

Nog een makkelijke manier om meer groenten te eten, is door groenten als tussendoortje te eten. Denk aan lekkere snacktomaatjes, snackkomkommer, snackworteltjes, radijsjes, reepjes paprika of bloemkoolroosjes. Doordat je veel keuze hebt, kan je iedere dag variëren en wordt je meer groenten eten niet zo snel beu. Heb je een afspraak buiten de deur? Neem dan altijd snackgroenten mee voor onderweg. Zo grijp je minder snel naar ongezonde snacks waar veel verborgen suikers in zitten.

3. Maak een heerlijke groentesoep

Ook met groentesoep kan je makkelijk meer groenten eten. Iedereen kan groentesoep maken én het is snel klaar. Als je geen zin of tijd hebt om verse groenten te snijden, dan kan je gewoon diepvriesgroenten gebruiken om soep te maken. Tegenwoordig doen diepvriesgroenten niet meer onder voor vers. De vitaminen, mineralen en voedingsstoffen blijven immers goed bewaard. Je kunt soep eten als lunch of als tussendoortje. Als je op zoek bent naar avondeten met veel groenten, dan is een kom soep ook ideaal. Je kunt er eventueel een stukje brood bij eten of stukjes pasta aan toevoegen als je dat lekker vindt. Zelfgemaakte gehaktballetjes in soep zijn ook erg lekker!

4. Maak een groene smoothie

Je kunt ook meer groenten eten door een groene smoothie te maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een blender en natuurlijk de groenten. Smoothies zijn makkelijk klaar te maken, makkelijk mee te nemen én ze bevatten veel vitaminen. Perfect om je dag mee te beginnen en ook prima als tussendoortje. Op internet vind je veel gezonde smoothie recepten. Hier kan je alvast lezen hoe je de perfecte groene smoothie maakt! Het is wellicht even zoeken naar de juiste hoeveelheid van de ingrediënten, maar eens je dat weet is die groene smoothie zo gemaakt!

5. Voorzie bij iedere maaltijd groenten

Maak er tenslotte een gewoonte van om bij iedere maaltijd groenten op tafel te zetten. Frietjes of pizza als avondeten is natuurlijk ontzettend lekker, maar op die manier kom je niet aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten. Je kunt dit makkelijk oplossen door een lekkere salade te maken. Veel moeite is dat niet en zo eet je alsnog groenten. Ben je liever lui dan moe? Zet dan gewoon snackgroenten op tafel. Die had je immers toch al in huis om te gebruiken als tussendoortje. Ook bij het ontbijt kan je groenten eten, bijvoorbeeld groentepannenkoeken of een omelet met champignon en tomaat. Van een power ontbijt gesproken!

Zo, dit zijn vijf tips voor het eten van meer groenten. Als je één of meerdere van deze tips toepast, kom je makkelijk aan die driehonderd gram groenten per dag. Hier en daar moet je wat dingen aanpassen in je levensstijl, maar dan heb je ook wat: een fit en gezond lichaam. En dat willen we allemaal, toch?