Superfood avondeten, 3 inspiratietips!

Wil jij ook gezonder gaan eten. Dat hoeft helemaal niet lastig te zijn! Het gaat vaak meer om de kwaliteit van het voedsel dan de kwantiteit om de hoeveelheid vitamine en mineralen binnen te krijgen. Superfood avondeten kan het verschil maken. Wanneer je een superfood maaltijd maakt, krijg je al snel alle benodigde vitamine en mineralen binnen. In dit artikel geven wij een drietal tips voor superfood avondeten. Op deze manier kun je drie lekkere en verschillende maaltijden bereiden die volzitten met goede stoffen.

Boerenkool wokrecept

Boerenkool als stamppot eten? Heerlijk! Maar wist je dat je van boerenkool nog veel meer lekkere recepten kunt maken. Boerenkool wordt dankzij de hoge concentratie aan vitamine en mineralen beschouwd als superfood en je kunt met boerenkool al snel een superfood avondmaaltijd maken. Dit wokrecept is lekker makkelijk en erg gezond. Naast boerenkool heb je kikkererwten, ei, ui, koriander en kokosolie nodig. Je kookt het ei en doet het samen met de overige ingrediënten in de wok en laat het langzaam warm worden. Je kunt eindeloos variëren met dit recept. Het is een erg lekkere en erg makkelijke superfood maaltijd.

Couscous, lentil and chickpea salad with cranberries

Superfood salade

Een lekkere salade als superfood avondeten? Misschien wel de beste manier om veel superfoods lekker te combineren. Je kunt naast jouw favoriete slasoort dan helemaal los gaan met de hennepzaden, zonnebloempitten en overige zaden en pitten die als superfood beschouwd worden. Je kunt extra rauwe groene zoals wortel, wat boerenkool en rode kool toevoegen voor extra vitamines. Voeg wat lijnzaadolie toe en geniet al gauw van een heerlijke salade als superfood avondeten.

Groene Smoothie bowl

Natuurlijk kun je ook een smoothie als avondmaaltijd eten. Zorg voor een goed vullende smoothie en voor een zoete smaak gebruik je bananen als basis voor de smoothie. Voeg dan groene bladgroentes toe zoals spinazie en boerenkool. Dit is een perfecte manier om veel groene groente binnen te krijgen. Voeg ook wat havermout toe aan de smoothie voor extra vezels zodat je langer een verzadigd gevoel hebt. Top de smoothiebowl af met stukjes fruit, zaden, pitten en eventueel wat muesli. Zo geniet je op een hele andere manier van een lekkere smoothie bowl als superfood avondmaaltijd.

Gezonder gaan eten is helemaal niet moeilijk. Zorg voor de juiste voedselproducten. Met superfoods kun je heerlijke maaltijden bereiden die vol zitten met goede voedingsstoffen en die nog lekker zijn ook!

uitgelichte afbeelding: https://www.emte.nl/recepten-inspiratie-tips/recepten/recept/gewokte-boerenkool-paprika.htm