Verschillende mogelijkheden binnen de oog-verzorging

Goed zicht op je toekomst?

Vroeg of laat zal je waarschijnlijk wel eens een probleempje krijgen aan je ogen. In dit artikel gaan we je zo goed mogelijk informeren over bepaalde oogaandoeningen en gaan we je enkele tips meegeven.

Aandoeningen aan de ogen

Staar

Er zijn spijtig genoeg zeer veel oogziektes maar de meest voorkomende zijn staar, nachtblindheid en een oogontsteking. De ooglens bevindt zich net achter de pupil, ze is helder en licht kan er makkelijk doorvallen. Hierdoor kunnen we alles scherp zien. Is de lens troebel dan gaan we dingen ook wazig zien en dan spreken we van staar of cataract. Voor deze aandoening zijn er geen medicijnen die helpen, wel kan men een operatie ondergaan. Hierbij wordt de aangetaste lens vervangen door een kunstlens.

Nachtblindheid

Nachtblindheid is een aandoening waarbij men overdag wel perfect kan zien, maar ’s nachts niet. Wat kan men hiertegen doen? Afhankelijk van de oorzaak kan de juiste bril of lenzen een oplossing bieden. Nieuwe lenzen nodig? Neem dan eens een kijkje op eyelens.nl. Hier vind je een breed assortiment aan contactlenzen en vloeistoffen. A-merk lenzen voor een goede prijs.

Oogontsteking

Een oogontsteking komt voor wanneer het slijmvlies van de ogen ontstoken is. Het slijmvlies vormt de buitenkant van de oogbol en de binnenkant van de oogleden. Een oogontsteking gaat normaal van zelf over maar men kan het proces versnellen of men kan de pijn verzachten door middel van antibiotica. Dit is dan in de vorm van een zalf of gel. Deze producten zijn alleen verkrijgbaar op advies van een huisarts of oogarts. Mocht het ook te verhelpen zijn zonder antibiotica dan zijn er op oogzorg-producten.nl verschillende oogdruppels en supplementen te vinden die hierbij kunnen helpen.

Rode, brandende en jeukende ogen

Veel mensen hebben ook last van rode, brandende, jeukende… ogen. Dit zijn symptomen van onvoldoende traanvochtproductie. Er zijn ook nog andere oorzaken verbonden aan deze symptomen zoals leeftijd, slechte eetgewoonten, rook van sigaretten, diabetes… Europese experts hebben onderzoek gedaan naar deze vervelende aandoeningen en hebben vastgesteld dat één op de zes volwassenen hier last van heeft. Gelukkig kan men dit makkelijk behandelen met behulp van bevochtigende oogdruppels of oogzalf. Deze producten kunt u allemaal vinden bij oogzorg-producten.nl.

Om af te sluiten geven we nog enkele tips mee voor gezonde ogen. Eet gezond en beweeg voldoende, bescherm de ogen tegen UV-bestraling, roken is ook schadelijk voor de ogen, veel mensen gebruiken lenzen verkeerd; lees daarom altijd de richtlijnen bij het gebruik van lenzen. Als je deze richtlijnen volgt verklein je de kans op oogaandoeningen aanzienlijk. Een goede motivatie toch, of niet?