Bepaalde zorghulpmiddelen nog vaak onbekend

Zorghulpmiddelen niet mainstream genoeg

Iedereen heeft recht op ondersteuning als het wat slechter gaat, maar niet iedereen weet de weg naar de gepaste hulpmiddelen. Na wat research blijken heel wat medische problemen al een gepaste oplossing te hebben.

Buikbanden

Vaak hebben klachten te maken met de buikstreek. En daar zijn al heel wat hulpmiddelen voor op de markt. Eerst moet er gekeken worden naar de oorzaak, regio of het soort pijn. Zo zijn er een aantal buikbanden op de markt die de buik ondersteunen bij zwangerschap. Ideaal om een overbelasting van je spieren te voorkomen, maar ook om je rug te beschermen. Er zijn zowel banden die tijdens de zwangerschap helpen, maar ook specifieke hulpmiddelen voor na de bevalling. Een buikband van Monozorg kan eenvoudig worden versteld, kunnen onder kledij worden gedragen en zijn onopvallend. Het materiaal van de banden is zacht en comfortabel voor een optimaal draagcomfort. Belangrijk om te weten: de banden kunnen gewassen worden! Bij Monozorg kan je nog een aantal andere banden vinden gericht op de behandeling van buikbreuken, navelbreuken en wondbreuken.

Ondersteuning voor het bekken

Nog een veelvoorkomende klacht is bekkenpijn. En hiervoor bestaan er specifieke bekkenbanden. Een ideaal hulmiddel bij bekkeninstabiliteit (door bijvoorbeeld sport, overgewicht of een ongeval) en bekkenpijn na een zwangerschap. Handig is dat je de hoeveelheid steun zelf kan instellen naargelang wat je nodig hebt. Er is zelfs een speciale bekkenband op de markt die het optillen van de benen makkelijker maakt. Bovendien helpt een bekkenband tegen pijn in de onderrug. En wat nog belangrijker is: ze helpen toekomstige klachten voorkomen!

Hulpmiddelen voor het hele huis

Naast zorghulpmiddelen die medische klachten verhelpen, zijn er nog ontzetten veel andere producten die dagelijkse moeilijkheden onder handen nemen. Visuele hulpmiddelen zijn daar een groot onderdeel van. Denk maar aan een sprekende horloge of aangepaste toetsenborden voor slechtzienden. Ook zijn er heel wat handige opties voor in de badkamer. Naast toiletbeugels en douchestoelen, kan je ook toiletverhogers bestellen. Handig voor wie niet meer zoveel kracht in de benen heeft! In de slaapkamer kunnen eenvoudige hulmiddelen als waterafstotend beddengoed of bedtafels het verschil maken. In en rond het huis zijn er vaak ongemakkelijke opstapjes en drempels. Ook daar is een oplossing voor. Drempelhulpen verminderen de kans op struikelen en zijn handig voor wie een rollator of rolstoel gebruikt.

Dus niet met pijn en ongemak blijven zitten, maar een passend zorghulpmiddel zoeken is de boodschap!