Alles wat je moet weten over tijgerbalsem

Tijgerbalsem, ook wel tiger balm genoemd, staat vooral bekend om het verlichten van spierpijn. Maar wist je dat dit product ook handig is om andere gezondheidsproblemen op te lossen? En dat er verschillende soorten van deze balsem bestaan? We vertellen je er alles over in dit artikel. Wedden dat jij straks ook een potje tijgerbalsem in huis haalt?

Waar is tijgerbalsem goed voor?

1. Tijgerbalsem en spierpijn

Heb je flink gesport en voel je de volgende dag spierpijn? (link naar artikel over spierpijn, nog niet online) Dan is tijgerbalsem je redder in nood! Breng een beetje van het product aan op de pijnlijke plekken en wrijf de balsem met ronddraaiende bewegingen in totdat de balsem in de huid is ingetrokken. Na gebruik mag je niet vergeten om je handen goed te wassen.

2. Tijgerbalsem en verkoudheid

Je kent het vast wel: een verstopte neus, pijnlijke traanogen en een schrale neus van al dat snuiten. Niets vervelender dan een verkoudheid! Naast een doos tissues mag tijgerbalsem niet ontbreken. Heb je een verstopte neus? Smeer een beetje balsem op je neusbrug en onder je neus. Dit helpt je al snel om vrijer te ademen. Let wel op: als je huid reeds beschadigd is door het vele snuiten, mag je de balsem niet aanbrengen. In dat geval is het beter om een beetje tijgerbalsem op een zakdoekje aan te brengen zodat je de balsem wel ruikt, maar deze je huid niet kan irriteren.

3. Tijgerbalsem en muggenbeten

In de zomer ontkom je er bijna niet aan: muggenbeten. Smeer een beetje tijgerbalsem op de muggenbeet, dit heeft een verzachtende werking en helpt goed tegen die vervelende jeuk. Ben je geprikt door een kwal of een ander insect? Ook dan kan tijgerbalsem de beet en jeuk verzachten. Wat ook handig meegenomen is: de geur van tijgerbalsem houdt insecten op afstand! Insecten houden namelijk niet van de geur en blijven daardoor ver uit je buurt.

4. Hoofdpijn

Heb je hoofdpijn door spanning en stress? Grijp dan niet direct naar een pijnstiller, maar smeer een klein beetje balsem op je voorhoofd en je slapen. Ook deze 5 natuurlijke middelen tegen hoofdpijn zijn het proberen waard!

5. Zweetschoenen

Of je nu zweetvoeten hebt door het warme weer of dat je er het hele jaar door last van hebt: zweetschoenen zijn erg vervelend. Heb je nog een laagje tijgerbalsem over? Zet een geopend potje tijgerbalsem in iedere schoen. Bye bye vieze zweetgeurtjes, hallo frisse schoenen!

6. Stickers verwijderen

Heb je net iets nieuws gekocht, krijg je de stickers er niet vanaf. Zo irritant! Gelukkig kan je ook voor dit probleem tiger balm gebruiken. Smeer een beetje van de balsem op de productsticker en je kunt hem gemakkelijk verwijderen.

7. Verf van handen verwijderen

Heb je iets geverfd in huis en krijg je de verf niet van je handen? Breng een beetje balsem aan op de verfspatten en wrijf met een oude handdoek de verf van je handen. Zo simpel kan het soms zijn!

Welke verschillende soorten tijgerbalsem zijn er?

Rode tijgerbalsem

Dit is de meest bekende, alsook de sterkste. Hij zorgt voor een warme sensatie en is ideaal om te gebruiken na het sporten. Je moet wel opletten dat de rode kleur niet afgeeft op je kleding.

Witte tijgerbalsem

Deze balsem heeft een normale sterkte. Je kunt hem onder andere gebruiken bij een verstopte neus en hoofdpijn. Witte tijgerbalsem werkt verkoelend en verzachtend.

Hoe werkt tijgerbalsem?

De balsem bestaat uit een mix van verschillende oliën die allemaal een pijnstillende werking hebben. Het gaat om de volgende oliën: kamfer, menthol, muntolie, olie van de kajapoetboom en olie van kruidnagel. Deze oliën worden gemengd met een vette substantie zoals bijenwas of vaseline. Hierdoor smeert de balsem gemakkelijk op de huid. In rode en witte tijgerbalsem zitten dezelfde bestanddelen. Het enige verschil tussen de twee soorten is de verhouding van deze bestanddelen. Rode tijgerbalsem bevat namelijk meer olie van kruidnagel dan de witte balsem.

Zo, dit is alles wat je moet weten over tijgerbalsem. Een product dat vanaf nu niet meer mag ontbreken in je badkamerkast. Je kunt de balsem hier kopen of bij de drogist!