Weg met pijnklachten door podotherapie

Weg met pijnklachten door podotherapie


Heb je klachten aan je voeten, enkele of onderrug? Dat kan heel vervelend zijn en langdurig met deze klachten rondlopen is zelfs niet goed voor je of voor je lichamelijke gezondheid. Hoe vervelend is het als je opstaat en je voeten zijn stijf? Of als je bij het traplopen of fietsen last krijgt van je knieën. Een pijnlijke voet, een zere knie of irritatie in de heupen is iets wat zomaar kan ontstaan. Zeker op het moment dat je er langer mee rondloopt, kan het nog meer klachten veroorzaken. Wat helpt is om dan podotherapeut te bezoeken. De podotherapie Zaanstad behandelt mensen die last hebben van voetklachten of van andere klachten die ontstaan zijn door een afwijkende voetstand en/of een afwijkend looppatroon. Door middel van therapie en behandelingen kan een podotherapeut zorgen dat je minder pijn hebt of beter kunt lopen

Voeten worden zwaar belast

Onze voeten hebben na een heel leven ongeveer 185.000 kilometer gelopen. Dat is ongeveer 4 keer de hele wereld rond. Het is dus nogal logisch dat veel mensen last en pijnklachten gaan ervaren. Onze voet bestaat uit maar liefst 26 botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen. Het is dus een hele klus om dit goedwerkend te houden. De podotherapeut weet exact waar hij op moet letten bij bepaalde klachten. Veel mensen blijven te lang doorlopen op verkeerde schoenen. Met een kleine aanpassing kan je leven ineens drastisch verbeteren.

Wat kan podotherapie Zaanstad voor jou betekenen?

Bij de podotherapie Zaanstad hebben de specialisten een medische achtergrond en gedegen kennis over de knieën, voeten, enkels en onderrug. Hierdoor weten ze precies wat er voor problemen kunnen ontstaat en hoe deze klachten behandeld kunnen worden. Zo kun jij bij deze podotherapie terecht voor sportblessures, voetklachten als gevolg van overbelasting, standafwijkingen van voeten, tenen of nagels maar ook knie-, heup-, rugklachten ten gevolge van een verkeerde voetenstand en/of looppatroon of problemen met de voeten bij reuma. De podotherapie Zaanstad heel veel ervaring in behandeling van mensen met diabetes, reuma, sportklachten en kinderen.

Behandelingen podotherapie Zaanstad

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk en er wordt altijd een behandelplan op maat gemaakt. Immers elke pijnklacht is weer anders. Een van veelvoorkomende bezigheden die de podotherapie Zaanstad uitvoert, is het maken van podotherapeutische zolen of ook wel podotherapeutische inlays genoemd. Dit zijn op maat gemaakte zolen om de voet de juiste sturing en stevige ondersteuning te geven tijdens het lopen. De therapeut van podotherapie Zaanstad ontwerpt de zool aan de hand van verschillende onderzoek die ze heeft uitgevoerd. Zo ontstaat er een unieke zool die speciaal voor uw voet is gemaakt. Andere vormen van therapie die podotherapie Zaanstad aanbiedt is bijvoorbeeld medical taping. De tape zorgt ervoor dat er een stevigheid wordt geboden en het weefsel beter regenereert. Daarnaast kun je ook bij podotherapie Zaanstad terecht voor een siliconen orthese op maat gemaakt. Deze kan voor de voeten, benen of tenen worden gemaakt.