Buddy-voedingskussen

Zwangerschapskussen voor en na de bevalling

In verwachting zijn van een kindje is een regelrecht wonder. Het is een prachtige en spannende fase in je leven. Jouw lichaam heeft de mooie taak het wonder, jouw kindje, in jouw buik te faciliteren. Tegen het einde van de zwangerschap ga je een aantal ongemakken ervaren. Er wordt veel van je rug, nek, benen en natuurlijk jouw buik gevraagd. Rust en lekker liggen, de spieren en botten ontspannen, het gaat allemaal wat moeilijker. Het zwangerschapskussen kan jouw steun- en toeverlaat zijn in deze mooie maar pittige periode. Het helpt je een comfortabele houding te vinden tijdens de slaap of andere momenten waarop je rust nodig hebt. Het is wel belangrijk uit te vinden welke steun je het meeste nodig hebt, hoe je het lekkerst ligt en het beste slaapt. Want als je lekker kunt slapen komt je lichaam tot rust waardoor het zich beter herstelt en je overdag meer energie hebt. Maar het zwangerschapskussen is niet alleen comfortabel vóór de bevalling. Ook na de geboorte van je kindje zorgt het voor goede ondersteuning zodat je prima kunt slapen en je lichaam snel en soepel kan herstellen.

Comfort precies zoals jij het graag wilt
Het persoonlijke zwangerschapskussen stel je helemaal naar je eigen wensen en voorkeuren samen. Er zijn verschillende vormen die allemaal hun eigen specifieke eigenschappen hebben. Welke vulling je kiest hangt af van hoe je liefste ligt en of je het kussen vaak gaat gebruiken. De hoes is ook belangrijk want je ligt er veel tegenaan. Het moet dan wel stof zijn die jij prettig vindt. Het fijnst is een afneembare hoes die je kunt wassen. Zeker wanneer je veel transpireert is het belangrijk om goed op de verschillende mogelijkheden te letten. Hygiëne is tenslotte een prioriteit.

Verschillende vormen
Het zwangerschapskussen zelf is er in een aantal vormen. Misschien vind je het fijn om in een soort cocon te liggen met behaaglijke ondersteuning voor je rug, je nek en buik en klem je graag je armen en benen er omheen, of sla je liever alleen de armen en benen om het kussen waardoor je buik lekker veel steun heeft en is je rugsteun minder belangrijk. Het kan ook zijn dat je voldoende hebt aan alleen een steuntje onder de buik waardoor je makkelijker op de zij ligt. Een tussenoplossing is een zwangerschapskussen waar je de armen en benen omheen kunt slaan, die steun geeft aan je buik, maar waar ook je hoofd comfortabel op ligt zodat je nek ontspant.

Zwangerschapskussen voor ondersteuning
Een zwangerschapskussen kan in sommige uitvoeringen ook als voedingskussen gebruikt worden. Zeker de eerste tijd na de geboorte is het prettig om hulp te hebben bij het voeden. Het geeft precies de goede ondersteuning waardoor jouw kindje comfortabel op schoot ligt en het makkelijk en ontspannen kan drinken.

Luister naar je lichaam en maak de keuzes die het beste bij jou passen en waar jij de meeste behoefte hebt. Geniet van het moeder worden en vertrouw voor rust en comfort op jouw persoonlijke zwangerschapskussen.