Sporten in drukke tijden

Sporten in drukke tijden: het valt niet altijd mee. Het is niet per se dat je niet van sporten houdt. Je hebt er gewoon geen tijd voor! Harstikke vervelend, want sporten is zo gezond. Hier lees je meer over wat sporten met je lichaam doet en ik geef je wat tips mee voor het creëren van sportmomenten tijdens een drukke week.

Sporten maakt het stofje endorfine vrij. Dit maakt sporten niet alleen verslavend, maar het vermindert ook nog eens je stress. Des te belangrijker is sporten tijdens drukke tijden. Je wilt namelijk van je stress af! Sporten maak je bovendien creatiever en effectiever. Sporten tijdens drukke tijden is dus ook nog eens handig. Als je niet sport omdat je geen tijd hebt gaat bovendien je conditie achteruit. Dat maakt het lastiger om weer te beginnen met sporten. Je moet namelijk weer die barriere doorbreken en de spierpijn komt weer om de hoek kijken.

Misschien heb je absoluut geen tijd om naar de fitness te gaan om te sporten tijdens drukke weken. Je hoeft echter niet per se naar de sportschool om wat beweging te krijgen. Hier zijn wat tips voor het sporten in drukke tijden:
1. Sta vijf minuten eerder op. Doe wat sit-ups en push-ups op je favoriete muziek. Daar wordt je zeker wakker van.
2. Doe wat rek- en strekoefeningen terwijl je wacht tot de douche warm wordt.
3. Neem de trap in plaats van de lift.
4. Elke keer dat je naar de wc gaat, doe je 20 squats.
5. Parkeer je fiets of auto wat verder van je werk af. Loop het laatste stukje. Wanneer je met openbaar vervoer reist, stap dan een bushalte eerder uit.
6. In plaats van je collega’s emailtjes te sturen wanneer je een vraag hebt, kan je naar hen toelopen. Bied ook regelmatig aan om wat te drinken voor ze te halen. Zo blijf jij topfit.
7. ’s avonds heb je misschien geen puf meer over om naar de sportschool te gaan. Misschien vind je echter net wat tijd om tv te kijken. Doe wat oefeningen tijdens de reclames. Planken bijvoorbeeld!

Zoals je ziet zijn er tal van mogelijkheden die jou kunnen helpen te sporten tijdens drukke weken. Mocht je toch nog wat tijd zien te vinden in je drukken schema, probeer dan ook sportmomenten tijdens een drukke week in te plannen door bijvoorbeeld een kort blokje te gaan hardlopen.