Nieuwe trend: een lening afsluiten voor cosmetische ingrepen

Een groeiend vertrouwen in de economie

De economische crisis van 2008 ligt alweer een decennium achter ons. Na jaren van stagnerende groei, repressie en een dalend vertrouwen in de economie, zien we nu juist een opleving op de markt. Consumenten geloven weer in hun financiële toekomst en de financiële toekomst van Nederland. Het consumentenvertrouwen is de laatste jaren in een rap tempo gestegen. Mensen durven weer grote uitgaven te doen en leningen af te sluiten. Ook het aantal online leningen dat wordt afgesloten stijgt fors. Geld lenen wint aan populariteit.

Waarom sluiten consumenten leningen af?

Nu het beter gaat met de economie en de rentepercentages gunstiger uitvallen, besluiten veel mensen te lenen in plaats van grote uitgaven meteen af te betalen. Ze hebben vertrouwen in de toekomst, de banken en hun eigen koopkracht. Mensen worden steeds handiger in het online bekijken en vergelijken van verschillende leningen met andere voorwaarden en rentepercentages. In plaats van een grote aankoop meteen te betalen, sluiten ze vaker een persoonlijke lening af.

Vaker een persoonlijke lening voor cosmetische ingrepen

Deze trend is ook terug te zien in de plastische chirurgie. Waar mensen voorheen vaak in een keer een groot bedrag afrekenden voor een borstvergroting, stijgen nu het aantal persoonlijke leningen voor dit soort ingrepen. Mensen vergelijken de rentes en zien de voordelen van geld lenen in plaats van het in een keer aflossen van hun schuld. Een borstvergroting financieren wordt op deze manier steeds gemakkelijker. Er hoeft niet eerst lang gespaard te worden voor de ingreep.

De rol van sociale media

Sociale media als Facebook en Instagram hebben invloed op ons schoonheidsideaal. Het is gemakkelijk ons eigen lichaam te vergelijken met dat van anderen. Ook advertenties over cosmetische ingrepen en het ideale lichaam beïnvloeden onze zienswijzen. Plastische chirurgie en een borstvergroting financieren met een persoonlijke lening worden hierdoor wellicht gebruikelijker. Het verband hoeft niet direct te zijn, maar het veelvuldig in aanraking komen met het in onze ogen perfecte lichaam of met cosmetische ingrepen, kan ons onderbewustzijn wel beïnvloeden. Ook helpt het, het taboe rondom plastische chirurgie te verkleinen.