Superfood barbecue

Barbecueën: slecht voor de lijn?

Met mooi weer zijn er maar weinig dingen die we liever doen dan barbecueën. Barbecueën is immers gezellig én lekker. Helaas is een traditionele barbecue meestal niet zo goed voor de lijn. Stokbrood, sausjes, vette worstjes en hamburgers zijn rijk aan calorieën, om nog maar te zwijgen over de vele drankjes die vaak worden genuttigd tijdens een barbecue. Gelukkig hebben wij inmiddels de ideale oplossing gevonden. Met een speciale superfood bbq weet je zeker dat je zonder schuldgevoel kunt genieten van je barbecue. Wil je weten hoe je het beste een superfood bbq kunt organiseren? Wij zetten de beste tips voor je op een rijtje.

Superfood barbecue ideeën

Zoals veel mensen wel zullen weten is vis een echte superfood. En wist je al dat je zalm, tonijn, sardientjes of garnaaltjes prima kunt bereiden op je barbecue? Vervang je worstjes deze zomer dus eens voor vis! De vis kun je makkelijk zelf kruiden en smaakt nog lekkerder met een zelfgemaakt superfood sausje of spread zoals guacamole of hummus. Daarnaast mag bij een superfood bbq een goede salade niet ontbreken. Maak zelf een superfood salade met bijvoorbeeld quinoa, veldsla, tomaatjes en bieten of een frisse linzensalade met munt. Naast de salade kun je natuurlijk makkelijk snoepgroentes serveren zoals tomaatjes, paprika, komkommer en radijsjes voor wat extra vitamientjes en variatie. Aangezien de drankjes ook vaak een caloriebom zijn tijdens een barbecue is het voor een superfood barbecue het verstandigst om een aantal kannen met zelfgemaakte limonade voor te bereiden. Je kunt zelf gemakkelijk een superfood limonade maken van fruit en groente. De combinatie van aardbeien, komkommer en limoen in je water zullen bijvoorbeeld voor een echte zomerse limonade zorgen en heerlijk smaken op een warme dag.
Tot slot mag uiteraard een toetje niet ontbreken tijdens je superfood barbecue. Als je voor makkelijk wilt gaan kun je natuurlijk verschillende superfoods zoals bessen, aardbeien en frambozen serveren maar je kunt er ook voor kiezen om zelf waterijs te maken van vers fruit of zelf gezonde truffels te maken van rauwe cacao, cranberry’s of gojibessen en noten.

Geniet van je superfood barbeque!

Een superfood barbeque organiseren is in feite een stuk makkelijker dan je misschien zou denken. Het enige wat je hoeft te doen is gezondere superfood alternatieven te zoeken voor de ingrediënten van de traditionele barbecue. En natuurlijk moet je vooral niet vergeten te genieten van je superfood barbeque!