Helemaal 2018: de vegetarische barbecue

Van vlees naar vega

Wie aan barbecuen denkt, denkt vast aan grote stukken vlees, spiesjes en worstjes. Tegenwoordig is dat niet meer de norm. De vegetarische barbecue is hot! Vol lekkere groenten, vleesvervangers en andere verrassende ingrediënten. Laat je inspireren door de volgende handige tips en vegetarische barbecue recepten.

Varieer met groenten

Organiseer jij de vegetarische bbq dit jaar? Hier staan verschillende groenten op en rijtje die dit tot een succes gaan maken.

  • Ananas
  • Wortelschijfjes
  • Zoete puntpaprika

De ananas is perfect om te grillen op de barbecue. Gebruik deze om een sojaburger van de vegetarische barbeque mee aan te kleden. Een zoete toevoeging aan een hartige hap. Een ananasschijf is daarnaast ook nog eens een heerlijke toevoeging aan twee bolletjes vanille-ijs.

Wist je dat wortelschijfjes doen denken aan chips als ze op de barbecue klaargemaakt worden? Maak hierbij een frisse yoghurtdip om een gezonde twist te geven aan je vegetarische bbq.

Zoete puntpaprika is vol van smaak. Eigenlijk is het niet nodig om hier nog iets aan te voegen, maar een puntpaprika is extra lekker wanneer je deze vult met geitenkaas. Niet alle geitenkazen zijn vegetarisch, je moet zoeken op varianten zonder dierlijk stremsel.

Vleesvervangers voor de vegetarische barbeque

Een van de meest simpele vegetarische barbecue recepten is de vegaburger. Je hebt tal van vegetarische burgers. Denk bijvoorbeeld aan sojaburgers, kikkererwtenburgers en spinazieburgers. Kleed je broodje extra feestelijk aan met ananas- of pompoenschijven.

Een lekker worstje op de grill is altijd een goed idee! Samen met gebakken uitjes, curry, mosterd en mayonaise heb je een heerlijke hotdog van de vegetarische barbecue.
Voor een gezondere variant wikkel je de worst in een aantal bladeren van sla ter vervanging van het broodje.

De saté van tempeh kan natuurlijk niet ontbreken bij de vegetarische barbecue recepten. Rijg een aantal blokjes tempeh aan een spiesje en marineer deze met een pikante satémarinade. Zijn er ook niet vegetarische gasten op je barbecue aanwezig? Met deze spiesjes merken ze het verschil niet eens tussen vlees en vega.

Geïnspireerd door deze lekkere vegetarische tips? Eet smakelijk!