Sporten tijdens warme dagen.

Fit blijven in de zomer? Dat kan door de hitte nog een behoorlijke uitdaging zijn. Sporten tijdens warme dagen is niet de meest ideale situatie. Het liefste zit je natuurlijk lekker op het terras een verkoelend drankje te drinken. Hoe zorg je ervoor dat je toch kunt blijven sporten in de hitte? Hier lees je alle tips en trics om te sporten tijdens warm weer.

Het koelste moment

Ben jij een fanatiek sporter en bijvoorbeeld aan het trainen voor een belangrijke wedstrijd? Dan kun je niet zomaar stoppen met trainingen. Wil je bijvoorbeeld meedoen aan een hardloopwedstrijd? Dat vergt enige training. Ook op warme dagen is het dan noodzakelijk om toch nog een rondje te wagen. Wil je toch sporten tijdens warme dagen? Kies dan voor het koelste moment van de dag. Ga niet in de middagen hardlopen wanneer de zon op haar felst is. Sta wat eerder op en ga vroeg in de ochtend sporten. Zo begin je jouw dag gelijk goed. Ben je geen vroege vogel? Dan kun je jouw trainingen ook na ’s avonds verplaatsen wanneer het af begint te koelen. Lichaamsbeweging tijdens warme dagen doe je het beste op de minst warme momenten.

De soort sport

Blijven sporten tijdens warm weer? Ga voor een sport met een lagere intensiteit. Zo krijg je nog steeds genoeg lichaamsbeweging tijdens warme dagen, maar is het niet te extreem voor jouw lichaam. Ga bijvoorbeeld buiten fietsen en geniet van het weer. Maak jouw work-out tot een dagje uit in het zwembad. Laat jezelf verkoelen in het water en krijg nog steeds voldoende lichaamsbeweging.

Sportschool

Veel mensen mijden de sportschool in de zomer en gaan buiten sporten. Toch kun je jouw abonnement op de sportschool gewoon door laten lopen in de zomer. Wil jij tijdens warm weer sporten? Doe dat dan in de verkoelende ruimte van de sportschool. Geniet van de airconditioning en sport zo lang en intensief als je wilt. In een koele ruimte merk jij niets van de hitte buiten. Sporten in de hitte kun je het beste vermijden in de sportschool.

Blijf bewegen op warme dagen. Houd jouw trainingsschema op peil en zoek de verkoeling op. Sport liever in de vroege morgen of in de avond. Pas jouw trainingen aan en maak er het mooiste van door buiten te gaan fietsen of zwemmen. Wil je er lekker tegenaan gaan en sporten tijdens warme dagen? Zoek dan de verkoeling op in de sportschool.