ontbijtproducten die je moet vermijden

Snel honger? Deze ontbijtproducten moet je vermijden

Heb jij ook zo snel honger in de loop van de dag? Kijk dan eens kritisch naar je ontbijt, want niet alle ontbijtproducten zijn even voedzaam. In dit artikel sommen we vijf ontbijtproducten voor je op en geven we gezondere alternatieven die beter verzadigen. 

1. Snel honger? Vermijd light yoghurt

Een potje yoghurt is lekker en gezond, maar de light variant kan je beter laten staan. Light yoghurt bevat weinig calorieën en vetten, maar wel veel toegevoegde suikers. Wanneer je te weinig vetten eet, zal je je minder verzadigd voelen. Daarnaast veroorzaken de suikers dikwijls een suikerdip in de voormiddag. Je kiest beter voor volle yoghurt zoals Griekse yoghurt of Skyr, natuurlijk zonder toegevoegde suikers. Als je er een handje ongezouten noten aan toevoegt, voorzie je je lichaam van de nodige vetten en proteïnen.

2. Kant-en-klare granola

Granola uit de supermarkt ziet er lekker en gezond uit, dus gingen velen onder ons voor de kant-en-klare variant. Echter schrap je deze ontbijttrend het beste van je menu want ook hier wordt dikwijls veel suiker aan toegevoegd. Zelf granola maken zonder suiker is niet moeilijk, veel gezonder en stiekem zelfs lekkerder! Als je het lekker vindt, kan je je zelfgemaakte granola met bovenstaande Griekse yoghurt combineren. Je zal merken dat je niet zo snel honger meer hebt!

welke ontbijtproducten moet je vermijden

3. Ontbijtgranen- en repen

Ook ontbijtgranen- en repen werden de afgelopen jaren ontzettend populair als snelle hap tijdens de ochtendrush. En ook bij kinderen zijn deze ontbijtproducten een echte hit. Echter zijn ze qua samenstelling toch niet helemaal een volwaardig ontbijt te noemen. Dikwijls zitten er een heleboel verborgen suikers in waardoor je al snel een energiedip krijgt en snel honger hebt. Een gezonder alternatief voor een energievolle dag is een kom zelfgemaakte granola of een zelfgemaakte ontbijtreep. 

4. Kant-en-klare smoothies of sapjes

Heb je geen tijd om te ontbijten en kies je daarom voor kant-en-klare smoothies? Dat doe je beter niet meer want deze smoothies zitten boordevol toegevoegde suikers. Echter kunnen smoothies wel deel zijn van een volwaardig ontbijt, mits je er gezonde vetten en proteïnen in verwerkt. Maak zelf smoothies met bijvoorbeeld amandelmelk of bladgroenten. Hier vind je alvast 7 groene smoothie recepten waarmee je aan de slag kan!Ook kant-en-klare vruchtensapjes laat je beter staan. Doordat het fruit geperst wordt, gaan alle vezels verloren en dat is natuurlijk zonde.

5. Koffiekoeken

Tenslotte moet je ook koffiekoeken vermijden. Hoe lekker je die chocoladekoek op zondag ook vindt, maak er niet je standaard ontbijt van. Koffiekoeken bevatten ontzettend veel onverzadigde vetten en suiker. Daarnaast bevatten ze enorm veel calorieën zonder enige voedingswaarde. Koffiekoeken zullen je niet zo snel verzadigen waardoor je snel honger hebt in de voormiddag. Heb je toch zin in een zoet ontbijt? Ga dan voor een verzadigd alternatief zoals bananenbrood op basis van Griekse yoghurt of heerlijke banaan pannenkoeken. Dat wordt smullen!

Deze ontbijtproducten moet je vermijden