gingko biloba

Voel je je iets minder vitaal? Voeg deze toppers toe!

Sommige mensen denken dat je in de herfst en winter alleen ziek wordt, maar dat is helaas niet waar. Ieder jaargetij heeft zijn aspecten en het kan zijn dat dit ook tot uiting komt in jouw gezondheid. Je kent wel van die periodes dat je maar niet afkomt van dat keelpijntje of dat hoestje, maar dat je je ook niet echt ziek voelt. Toch begint het na een aantal weken dan wel te irriteren. 

Hoe je hier vanaf komt? Dat is niet altijd eenvoudig te bepalen. Toch zijn er middeltjes te koop die ervoor zorgen dat je je net wat fitter gaat voelen. Welke toppers wij hiervoor graag gebruiken? Drie favorieten op een rij. 

Ginko Biloba

Soms hoeven dingen niet onderbouwt te worden met keihard wetenschappelijk bewijs om wel erg gezond te zijn. Ginko Biloba is hier een voorbeeld van. Wanneer wij alle ervaringen lezen en dit samen nemen met de historie van dit middeltje kunnen wij niet anders dan concluderen dat dit veel goed doet voor de gezondheid. 

Zo wordt dit middeltje gebruikt in de traditionele Oosterse geneeskunde. En dit gebeurt al jarenlang, de bladeren en zaden van de boom worden namelijk al duizenden jaren gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid. De smaak van Ginko Biloba is van zichzelf dan weer niet echt heel lekker, al wordt het in bepaalde werelddelen ervaren als een delicatesse. 

Om de gezondheidsvoordelen van Ginko Biloba te ervaren is het innemen van supplementen dan ook het meest gebruikelijk. 

De lijst waar het allemaal goed voor zou zijn is bijna te lang, maar denk aan bevordering van de geestelijke gezondheid, het geheugen verbeteren, bevorderen van de bloedtoevoer naar de hersenen en andere organen. En zo is de lijst nog véél langer. Kortom, ééntje in het kader; Baat het niet dan schaadt het niet. 

ginko biloba

Gember

Een bekender én lekkerder middel van Ginko Biloba is gember. Ook een product wat al eeuwenlang aan voeding wordt toegevoegd en gepaard gaat met allemaal gezondheidsclaims. Inmiddels is er behoorlijk wat onderzoek gedaan naar gember en daaruit blijkt ook wel keer op keer dat het inderdaad behoorlijke voordelen heeft. 

Zo zou het helpen bij maag- en darmklachten maar daarnaast ook ontstekingsremmend werken. Dus zit jij niet helemaal lekker in je vel? Bestel dan die kop gemberthee op het terras. 

Kurkuma

Kurkuma, oftewel geelwortel, is een populaire toevoeging in de Indiaanse keuken. Het geeft recepten en producten de typische gele kleur. Wanneer je besluit om een geelwortel te gaan snijden zul je dit zelf ook ervaren, dat gele. Het blijft namelijk overal aan en op zitten, van je vingers tot je snijplank. 

Maar naast dat het een specifieke smaak aan je eten geeft, heeft het ook specifieke gezondheidsvoordelen. Ook bij kurkuma lopen deze zeer uiteen, maar de belangrijkste is wel dat Kurkuma ontstekingsremmend is. Iets wat inmiddels door vele onderzoeken ook is aangetoond.

Kortom, gaat het even ietsje minder qua gezondheid de laatste tijd? Begin dan met het introduceren van deze drie toppers in je leven. Een beetje kurkuma bij het avondeten, een kop gemberthee bij het ontbijt en een supplementen van Ginko Biloba. Dan kom jij het hele jaar wel fit door!