7 groene smoothie recepten

Groente is gezond en groene smoothies zijn in. Twee vliegen in een klap dus. In plaats van een lunch of ontbijt met brood zijn groene smoothies een veel beter alternatief doordat je minder koolhydraten binnenkrijgt. Je valt er zeker van af. Maar veel mensen hebben nog nooit een groene smoothie geprobeerd. Gewoon omdat ze het niet kennen. Eeuwig zonde, want een goed groene smoothie recept maakt het een heel lekker drankje. Een gezond drankje wat dient als een volledige maaltijd. Groene smoothie recepten kun je op veel plekken vinden. Hier zijn er alvast een paar.

Groene smoothie recept met spinazie

Neem een handvol spinazie en doe er een banaan en een rode appel bij. Het is erg gezond om fruit en groente in verschillende kleuren te nemen. Meng er wat sinaasappelsap bij en eventueel nog wat Chia zaad of geweekte amandelen. Laat de blender een tijdje draaien en je hebt een heerlijke volwaardige maaltijd. Je maakt je smoothie trouwens ook net zo gemakkelijk met een goede staafmixer.

groene smoothie recepten

Wat ook lekkere groene smoothie recepten zijn:

– Een handvol boerenkool
– Banaan
– sinaasappelsap erdoor
– yoghurt
– kersen

Je kunt de boerenkool ook mengen met avocado, rode appel, citroen met wat water. In avocado zitten veel eiwitten. Of je kunt er een eiwitshake van maken door eiwitpoeder aan je smoothie toe te voegen.

Omdat bladgroente heel geschikt is bij groene smoothie recepten, kun je ook kiezen voor allerlei sla soorten. Neem bijvoorbeeld eikenbladsla met kiwi, banaan en wat yoghurt. Je kunt er ook sinaasappelsap voor gebruiken.
Maar je kunt voor je groene smoothie recept ook gewone kropsla nemen of ijsbergsla. Wissel het af met veldsla of welke sla je ook maar wilt. Doe er een paar stukken fruit bij in verschillende kleuren. Bijvoorbeeld aardbei, druiven, of appel. Je kunt ook hennepzaad toevoegen. Zaden en pitten zijn heel gezond en leveren je extra bouwstoffen op.

Meng je smoothies het liefst in een hoge snelheidsblender. Dan kun je ook andere groente dan bladgroente erin verwerken. Broccoli bevat veel ijzer en andere gezonde bouwstoffen en vitaminen.
Neem bijvoorbeeld eens broccoli. Heerlijk, ook met banaan of avocado. Doe er wat bevroren blauwe bessen door met wat sinaasappelsap en je hebt een heerlijk drankje.

Wat ook erg lekker is, is om venkel in je groene smoothie recept te verwerken. Speel een beetje met de kleuren van de groenten en het fruit. Hoe meer kleuren, hoe beter. Als je bedenkt dat een maaltijd vooral eiwitten en gezonde vetten moet bevatten, kom je zelf een heel eind met je variaties en je creativiteit. Het is gewoon een kwestie van uitproberen. In het begin is het even wennen, maar je gaat ze vanzelf lekker vinden. Neem in het begin wat minder groente om eraan te wennnen. Na verloop van tijd ga je de smaak van groente zo waarderen dat je vanzelf meer groente toevoegt.