Droge nagelriemen verzorgen

Droge nagelriemen verzorgen: 5 tips

Gezonde nagelriemen zijn de basis voor mooie, lange en gezonde nagels. Ze beschermen je tegen het indringen van bacteriën, schimmels en vuil. Als je droge nagelriemen hebt, dan is de kans groot dat ze gaan scheuren. Bij gescheurde nagelriemen loop je een groot risico op ontstekingen onder de nagelriemen. Deze ontstekingen zien er niet verzorgd uit en bovendien zijn ze moeilijk te herstellen. Daarom is het ontzettend belangrijk om droge nagelriemen tijdig te verzorgen en scheuren te voorkomen. In dit artikel delen we vijf tips voor het verzorgen van droge nagelriemen. Lees mee!

1. Droge nagelriemen verzorgen: smeer een nagelriemolie of nagelriemcrème

Bij de drogist kan je een nagelriemolie of nagelriemcrème kopen om je nagelriemen mee in te smeren. Smeer het product royaal op je nagelriemen en eventueel ook op je nagel om deze te voorzien van een goede hydratatie. Wanneer je dit iedere dag aanbrengt, zal je snel merken dat je nagelriemen soepel en zacht worden. Breng de olie of crème bij voorkeur voor het slapengaan aan, zo kan het product de hele nacht inwerken. 

Revitaliserende Nagelriemolie Pen (Klik & bestel)
Make-up Studio Cuticle Oil Nagelriem olie
(Klik & bestel)
Hydraterende Nagel- en Nagelriemolie (Klik & bestel)

2. Gebruik een verzorgende nagelversteviger

Vaak is het zo dat niet alleen je nagelriemen extra verzorging nodig hebben, maar ook je nagelplaat. Een verzorgende nagellak helpt je broze en breekbare nagels er weer bovenop. Sommige producten moet je in een kuur gebruiken. Het vraagt dus wel een beetje geduld, maar dan heb je ook wat: mooie, verzorgde nagelriemen! Gekleurde nagellak gebruik je beter niet. Bijt even op je tanden en zorg dat je start met mooie, verzorgde nagels voordat je gaat lakken. Gebruik ook geen nagellak remover met aceton. Dit middel werkt zeer uitdrogend en is nefast voor je nagels. 

Herome Nail Essentials (Blauw) – 2-Voordeelpack (Klik & bestel)

3. Vaseline tegen droge nagelriemen

Als je denkt dat vaseline een ouderwets middel is dat je niet meer nodig hebt, dan heb je het helemaal mis. Vaseline is een wondermiddel voor de droge huid en dus ook voor droge nagelriemen. Door iedere avond een flinke laag vaseline op je nagelriemen te smeren, zullen ze snel weer soepel en zacht worden. Heb je nog vaseline over? Gebruik het om de droge plekjes op je gezicht of lichaam in te smeren. Vaseline werkt ook goed bij droge, gebarsten lippen. Hier kan geen enkele lippenbalsem tegenop!

4. Boek een manicure

Je kunt natuurlijk zelf je nagels verzorgen, maar nog veel leuker is om een manicure te laten doen door een schoonheidsspecialiste. Een goed uitgevoerde manicure zorgt ervoor dat je nagels er binnen een halfuurtje wonderlijk mooi uitzien. Daarna kan je thuis zelf je nagels in topvorm houden met een nagelriemolie en/of nagelversteviger. Een schoonheidsspecialiste verzorgt niet alleen je nagels, ze zorgt ook voor een mooie nagelvorm. En een goede nagelvorm is nu eenmaal makkelijker te verzorgen. Ervaar je veel stress? Ook dan is het een goed idee om een manicure te boeken. Zo heb je meteen een heerlijk me time momentje!

5. Pruts niet aan je nagels

Het is verleidelijk om op saaie of stressvolle momenten aan je nagels te prutsen. Helaas worden je nagels hier niet mooier van, en je nagelriemen al helemaal niet. Neem jezelf voor om van je nagels te blijven en zoek afleiding. Droge nagelriemen verzorgen gaat niet vanzelf, het vraagt veel tijd om te herstellen. Als je opnieuw aan je nagels prutst, dan is al je werk voor niets geweest. Het vraagt wat geduld, maar het resultaat is de moeite waard!

https://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-manicure-image14870369

Lees ook: Last van kalknagels? 5 tips tegen kalknagels