sportschool en corona

Sportscholen zijn weer open, hier moet je op letten als je van start gaat

Ben jij al bij de sportschool geweest? Sinds 1 juli is het weer mogelijk om hier te werken aan je summer proof lichaam! Toch zal het de eerste maanden nog even wennen zijn. Bij het sporten in de sportschool in Groningen of bijvoorbeeld de sportschool in Amersfoort dient met een aantal zaken rekening te worden gehouden. In dit artikel lees je wat je kunt verwachten, wanneer je weer start met sporten in de sportschool! 

Om de kans op een COVID-19 besmetting te verkleinen, kan het slim zijn om je cardiotrainingen nog even buiten uit te blijven voeren. De kans op een besmetting in de buitenlucht is minimaal. Daarbij is het in de zomermaanden heerlijk om buiten te sporten.  

Vooraf een tijdsblok reserveren bij de sportschool 

Een van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden, is het moeten reserveren van een tijdsblok in de sportschool. De meeste sportscholen bieden een online portaal aan, waarin je aan kunt geven wanneer je wilt gaan sporten. Ook voor groepslessen dien je vooraf een reservering te plaatsen. Dit is noodzakelijk om te voorkomen dat het te druk wordt in de sportschool, waarmee het niet langer mogelijk zou zijn om anderhalve meter afstand tot elkaar te houden.  

Markeringen rondom de apparaten 

Rondom de apparaten in de sportschool is een markering aangebracht. Dit voorkomt dat sporters te dicht bij elkaar in de buurt gaan staan. Het maakt helaas ook dat sporten met een vriend of vriendin lastiger zal worden. Je kunt elkaar immers niet meer afwisselen op een apparaat bij krachttrainingen. Ook zijn sommige apparaten weggehaald, denk bijvoorbeeld aan een loopband of hometrainer, om zo meer ruimte rondom de verschillende blokken te creëren. 

Houd er hierbij ook rekening mee, dat sommige ruimtes in de sportschool nog niet geopend zullen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de sauna, die binnen sommige sportscholen niet gebruikt mag worden.  

Zorg voor een goede hygiëne 

Als sporter speel je een belangrijke rol in de hygiëne binnen de sportschool. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de apparaten die je gebruikt zowel voorafgaand aan als na het sporten reinigt. Iets wat voor de corona crisis ook al verplicht was, maar lang niet door iedereen gedaan werd. Daarbij is het niet meer toegestaan om rechtstreeks van het waterfonteintje te drinken in de sportschool. Je kunt het waterfonteintje nog wel gebruiken om je bidon te vullen.