soepele huid

Zo krijg je in 3 stappen een soepele huid

Elke huid krijgt in de loop der tijd te maken met veroudering. Je huid verandert met de jaren en er is meer aandacht voor de verzorging nodig. Bijvoorbeeld om je huid soepel te maken en te houden. Wil je weten hoe je dat voor elkaar krijgt? Bekijk dan de onderstaande drie stappen om een soepele huid te krijgen. Volg deze stappen op en je merkt al snel een verandering op aan je huid.

1. Maak gebruik van verzorgingsproducten

Wil je een soepele, gezonde en stralende huid dan is het belangrijk om verzorgingsproducten te gebruiken. Bijvoorbeeld van Clinique met huidverzorgingsproducten zonder allergenen voor verzorging van je huid overdag en in de nacht. Of maak gebruik van het uitgebreide assortiment van Dermalogica met producten die gericht zijn op het verbeteren van je huid. Het gebruik van de juiste verzorgingsproducten stimuleert het proces om een soepele huid te krijgen. Het is uiteraard wel belangrijk om met je eigen huidtype rekening te houden bij de aanschaf van verzorgingsproducten.

2. Bescherm je huid

Je begint met de basis van de eerste stap om je huid goed te verzorgen. De volgende stap is rekening houden met het beschermen van je huid. Er zijn allerlei invloeden van buitenaf die effect hebben op de conditie van je huid. Denk maar aan een felle zon die voor uitdroging van je huid zorgt. Of aan een lange hete douche waar je huid niet echt blij van wordt. Het is daarom aan te raden om je huid bescherming te bieden. Douche niet te heet en ook zeker niet te lang. Bescherm je huid met zonnebrand als je huid langdurig aan de zon is blootgesteld.

3. Neem een gezonde levensstijl aan

De eerste twee stappen voor een soepele huid zijn alleen zinvol als je ook een gezonde levensstijl aanneemt. Drink je te veel alcohol en eet je te regelmatig fastfood dan is dat terug te zien aan de conditie van je huid. Dat geldt natuurlijk ook voor roken. Een gezonde levensstijl levert een grote bijdrage aan een gezonde en soepele huid. Drink vooral ook voldoende water, zorg voor ontspanning en rust en eet gezond. Dat betekent onder meer dat je voor een voedingspatroon moet zorgen met voldoende eiwitten, mineralen en vitaminen. Lukt het niet helemaal om een gezond voedingspatroon aan te houden? In dat geval is het mogelijk te overwegen om supplementen toe te voegen, zodat je toch voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt.