dit werkt verzachtend bij keelpijn

Wat werkt verzachtend bij keelpijn?

De winter komt eraan en de verkoudheden doen weer de ronde. Bij een verkoudheid kan je last van keelpijn krijgen en dat is erg vervelend. Wat kun je doen om je keel te verzachten? De volgende middelen werken verzachtend bij keelpijn en zijn zeker het proberen waard. 

1. Keelpijn verzachten met thee

Wat werkt verzachtend bij keelpijn? Een kopje warme thee kan wonderen doen voor je keel, en dan vooral gemberthee met honing. Neem een stukje gember en snijd het in schijfjes. Zet een pannetje water op het vuur, laat dit koken en voeg de stukjes gember toe. Je zal merken dat het water geel kleurt. Giet de inhoud van het pannetje vervolgens in een kopje en voeg een beetje honing toe voor de smaak. 

2. Je keel warm houden

Als je ziek bent is het belangrijk om genoeg te rusten en dat geldt ook voor keelpijn. Probeer voldoende te ontspannen en hou je keel warm. Draag niet alleen een sjaal wanneer je naar buiten gaat, maar ook binnen zodat je keel de tijd krijgt om tot rust te komen. Naast een sjaal kan je ook een coltrui dragen. 

3. Gorgelen om je keel te verzachten

Hoe ontsmet je je keel? Je kunt de pijn in je keel verzachten door te gorgelen. Dit kan je op verschillende manieren doen. De simpelste manier is om een glas met lauwwarm water te vullen en hier zout aan toe te voegen. Gorgel vervolgens met het mengsel en herhaal dit het liefst een paar keer per dag. Het zout zal je keel reinigen waardoor je minder pijn zal hebben.

4. Muntjes en pastilles

Wat kun je doen om je keel te verzachten? Bij de drogist of apotheek kan je heel wat keelpastilles vinden die verlichting kunnen brengen. Echter kan een eenvoudig muntje dikwijls hetzelfde effect geven. Voor welk middeltje je ook kiest, het belangrijkste is dat je goed op de pastilles of muntjes zuigt. Op die manier produceer je voldoende speeksel en blijft je keel vochtig genoeg.

Wat werkt verzachtend bij keelpijn

5. Een fris drankje

Tenslotte kan je je keelpijn verminderen door iets fris te drinken. Net zoals warme thee helpt, kan het ook helpen om je keel te behandelen met een glas gekoeld water. Daarnaast kan een waterijsje ook verlichting bieden en dat is wellicht geen straf!

Lees ook: Wat te doen bij een droge hoest?