Wat is een goed kussen

Wat is een goed kussen voor mijn slaaphouding?

Katoen, dons, traagschuim. Kussens heb je in allerlei maten en vormen, net als slapers. Om een goed kussen te vinden, is het belangrijk om eens na te denken over je slaaphouding. Ben je een buikslaper, zijslaper of rugslaper? Je slaaphouding is essentieel om van een goede nachtrust te kunnen genieten. Daarom geven wij je graag een aantal tips om een goed kussen te vinden dat bij jouw slaaphouding past. Zo slaap jij straks als een roosje!

Wat is een goed kussen voor buikslapers?

Is buikslapen ongezond? Er wordt wel eens gezegd dat het niet goed is om op je buik te slapen. Dit zou een stressvolle houding zijn voor je nek en rug. De meeste buikslapers slapen namelijk half op hun buik en half op hun zij, wat nekklachten kan veroorzaken. Het is dus geen slecht idee om eens een andere slaaphouding te proberen. Maar als dat moeilijk is voor jou, dan kan je het beste een kussen kopen dat zachter en plat is. Dit zal helpen om je wervelkolom zo neutraal mogelijk te houden. 

Wat is een goed kussen voor mijn slaaphouding

Als buikslaper kies je het beste voor een medium tot harde matras. Ook kan je tijdens het slapen één been omhoog trekken, zodat de druk in je lage rug vermindert en je bekken stabiliseren.

Wat is een goed kussen voor een zijslaper?

Ben je een zijslaper? Dan neemt je lichaam een andere houding aan in bed. Een goed kussen voor een zijslaper is eentje die je hoofd in een neutrale positie ondersteunt. Op die manier blijf je op één lijn met je wervelkolom. Aangezien je schouder de meeste druk opneemt wanneer je op je zij slaapt, is het aangeraden om op een dik en stevig kussen te slapen. Hiermee krijgen je schouders de juiste ondersteuning zodat je zonder pijn wakker wordt. 

Welk kussen voor rugslaper?

Als je een rugslaper bent, dan wil je liever niet op een hoog kussen liggen. Echter is het wel belangrijk dat je kussen je hoofd en nek opvangt. Wanneer je op een hoog kussen ligt, wordt je nek gebogen waardoor je in een onnatuurlijke slaaphouding ligt. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Het is van belang dat je nek en ruggengraat op één lijn blijven als je slaapt. Als rugslaper kan je het beste een middeldik kussen kopen. Dit kussen is niet te hoog en niet te plat, ideaal dus!

een goed kussen voor je slaaphouding

Katoen, dons of traagschuim?

Tenslotte moet je nog even nadenken over de vulling van je kussen. Rug- of zijslapers kiezen het beste voor een traagschuim kussen omdat dit kussen zich meer naar je lichaam vormt. Een kapok kussen, dat gevuld is met de pluizen van de kapokboom, is geschikt voor zowel buik-, rug- en zijslapers. Zweet je ‘s nachts veel? Dan is een wollen kussen goed voor jou want wol reguleert namelijk vocht. 

Lekker slapen? Hier kan je het perfecte kussen kopen! 

Swiss Boxkussen Hoofdkussen
Swiss Boxkussen Hoofdkussen
Hoofdkussen 60x70 Traagschuim
Hoofdkussen 60×70 Traagschuim
Soulsnooze Luxe Hoofdkussen
Soulsnooze Luxe Hoofdkussen
Tempur Kussen
Tempur Kussen
Hotel Hoofdkussen
Hotel Hoofdkussen
Orthopedisch Hoofdkussen tegen Nekklachten
Orthopedisch Hoofdkussen tegen Nekklachten