wellness

Gezond genieten van een infraroodsauna

Heerlijk ontspannen, de warmte om je lijf voelen en je hoofd even helemaal leeg maken. Wie wil dat nu niet? Met een infraroodsauna is dit zeker mogelijk. Naast dat infraroodsauna zorgt voor totale ontspanning en genot, heeft het ook nog eens vele gezondheidsvoordelen. Denk bijvoorbeeld aan het snelle herstel van spieren en gewrichten na een fysieke inspanning of het versterken van het immuunsysteem? Maar wat is een infraroodsauna nu eigenlijk? En welke gezondheidsvoordelen kent een infraroodsauna nog meer?

Wat is een infraroodsauna?

Op het gebied van sauna’s zijn er vele soorten die allemaal op een andere manier werken. Zo heb je sauna’s die werken op stoom, sauna’s die werken met warme luchtstromen en sauna’s die werken met infraroodstraling. De naam zegt het al een beetje; één van de sauna’s die werken met infraroodstraling is de infraroodsauna. Een infraroodsauna is doorgaans een relatief kleine cabine waarin meerdere infraroodstralers zitten. Deze infraroodstralers geven een aangename warmte af dat goed is voor de ontspanning van de spieren en gewrichten. De stralen worden voor ongeveer 80% geabsorbeerd door het lichaam, waardoor de stralen dus diep in het lichaam dringen. Hierdoor wordt niet alleen de huid verwarmd, maar dringt de warmte dieper door wat vele gezondheidsvoordelen met zich mee brengt. Doordat de cabines relatief klein zijn passen ze perfect in kleinere woningen of bedrijven. Hierdoor hoef je geen grote verbouwing te overwegen om een infraroodcabine te kunnen plaatsen. Doordat de cabines in verschillende afmetingen beschikbaar zijn, passen ze al snel in de door jou gewenste ruimte. Je hebt cabines die geschikt zijn voor één persoon, maar ook cabines die geschikt zijn voor meer personen. Voor iedere wens en behoefte is dus een perfecte sauna te vinden.

De vele gezondheidsvoordelen van de infraroodstraling

Dat een sauna voor ontspanning zorgt is algemeen bekend. Het ontspant de spieren en gewrichten maar zorgt ook voor een sneller herstel na het sporten of een andere fysieke inspanning. Bij de infraroodstralen zijn deze gezondheidsvoordelen ook aanwezig, maar de stralen zorgen ook voor een betere weerstand en een versterkt immuunsysteem. Door regelmatig gebruik te maken van de infraroodstralen ga je transpireren en geneest je lichaam zichzelf op een natuurlijke manier. Je lijft gaat zich als het ware ontgiften van alle afvalstoffen. Uit onderzoek is gebleken dat de ontgiftende werking van een infraroodsauna zeven tot tien keer sterker is dan bij een klassieke sauna of bij een stoomcabine. Daarnaast voorkomt de infraroodsauna hoofdpijnklachten zoals clusterhoofdpijn en migraine door ontspanning van de nek- en schouderspieren. Doordat de warmte diep in het lichaam dringt zorg je voor optimaal herstel en een optimale prikkeling van het immuunsysteem.

Ben je dus op zoek naar mogelijkheden om te ontspannen in de sauna waarbij je ook nog eens geniet van de vele gezondheidsvoordelen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een infraroodsauna. Deze sauna’s zijn doorgaans kleiner dan traditionele sauna’s waardoor ze ook in kleine ruimtes te plaatsen zijn. Doordat de sauna niet aan standaard maten hoeft te voldoen is een infraroodsauna geschikt voor bijna alle typen woningen of panden. Ultiem ontspannen en genieten, wie wil dat nou niet?