zorgverzekering

Sluit je zorgverzekering nog wel aan bij jouw zorgvraag?

Vraag je je af of je nog wel een goede zorgverzekering hebt? Misschien heb je het idee dat je meer betaalt voor je polis dan nodig zou moeten zijn. Het kan ook zijn dat je vindt dat je ieder jaar wel heel erg veel moet bijbetalen voor de zorg die je ontvangen hebt. Het kan daarom geen kwaad om even te kijken of je polis nog wel goed aansluit bij je zorgvraag. Mensen veranderen namelijk voortdurend en dat kan betekenen dat je zorgverzekering die jaren geleden perfect was, nu niet meer zo goed bij je aansluit. Wij laten daarom graag zien hoe je de perfecte zorgverzekering samenstelt en hem ook gelijk afsluit. 

Waaruit bestaat de basisverzekering precies? 

Een zorgverzekering is verplicht, maar dat betekent niet dat je niets te kiezen hebt. Je kunt namelijk binnen de basisverzekeringen een aantal opties vinden. Het is de bedoeling dat je een van deze polissen kiest. Het verschil tussen deze diverse polissen, bestaat voornamelijk uit de vergoeding die je verzekeraar betaalt aan niet-gecontracteerde partijen. Hoe uitgebreider je je basisverzekering maakt, hoe meer van deze zorg betaald wordt. Wat is dit precies? Je verzekeraar sluit contracten af met zorgverleners en maakt daarbij prijsafspraken. Er zijn partijen die goede zorg verlenen, maar waar je zorgverzekeraar geen contract mee heeft afgesloten. Omdat jij de beste zorg verdient, mag je hier altijd gebruik van maken. Wil je echter de kosten van deze zorg vergoed krijgen, dan moet je je basisverzekering uitbreiden waardoor de kosten dus grotendeels, of zelfs helemaal door je verzekeraar betaald worden. Check dus altijd of de behandelaar die je graag in de arm wilt nemen, een contract heeft afgesloten met je verzekeraar. Dit kan je veel geld schelen. 

Je verzekering tot in de puntjes afstemmen op je zorgvraag

Wie optimaal profijt wil hebben van zijn of haar zorgverzekering, doet er verstandig aan om extra dekkingen toe te voegen. Met deze pakketten kun je meer zorg voor een lage prijs krijgen. Een veel gekozen dekking is de tandartsverzekering. Als je nu al weet dat je volgend jaar een grondige behandeling moet ondergaan bij de tandarts, is het verstandig om je verzekering daar nu alvast op af te stemmen. Je voorkomt hiermee dat je heel hoge kosten moet betalen. Heb je nu al een tandartsverzekering, maar heb je nooit klachten? Dan kun je ook besluiten om dit pakket te laten vallen. Zelf de kosten betalen voor een behandeling is dan vaak goedkoper en je kunt het bespaarde geld gebruiken voor een andere aanvulling. Er zijn genoeg opties, dus bekijk even wat voor jou het aantrekkelijkste is. 

Heb je moeite met het ophoesten van de maandpremie? 

Als je het lastig vindt om iedere maand de premie voor je zorgverzekering te betalen, dan kun je kijken of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag. De Nederlandse overheid heeft deze toeslag beschikbaar gemaakt voor mensen met een lager inkomen. Je kunt via de site van de overheid controleren of je in aanmerking komt voor toeslag en zo ja, hoeveel je per maand kunt ontvangen. Je kunt zelfs met terugwerkende kracht toeslag ontvangen waardoor je dus in een keer een forse compensatie kan krijgen. Je ziet het: door slim gebruik te maken van alle opties die er zijn ben je niet alleen heel goed verzekerd, maar betaal je er ook nog eens minder voor. Kijk dus op de site van je verzekeraar om je zaken te regelen.