bakkerijgereedschappen

Deze 8 bakgereedschappen heb je nodig in de keuken als thuisbakker

Sta jij regelmatig in de keuken te bakken, bijvoorbeeld een heerlijke bananenbrood, een gezonde kwarktaart of lekkere havermoutkoekjes? Dan weet je vast als geen andere hoe belangrijk bakkerijgereedschappen zijn om je baksels te laten slagen. Ben jij benieuwd welke bakgereedschappen echt onmisbaar zijn in de keuken, lees dan snel verder.

Een keukenweegschaal voor nauwkeurig afwegen

Bakken is een soort van wetenschap, koken kun je nog enigszins op gevoel doen, daarentegen komt bakken een stuk nauwkeuriger. Daarom is het super belangrijk om een goede keukenweegschaal aan te schaffen. Hiermee kun je heel nauwkeurig ingrediënten afmeten, zodat je zeker weet dat je baksels niet mislukken.

Een mixer of keukenmachine

Maak het jezelf makkelijker tijdens het bakken door gebruik te maken van een mixer of keukenmachine. Hiermee wordt het mengen en kloppen van ingrediënten een stuk makkelijker én sneller. Of je nu deeg wilt kneden voor brood of beslag wilt kloppen voor taart, deze veelzijdige apparaten kunnen het allemaal!

Verschillende soorten bakblikken

Vind je het leuk om veel verschillende dingen te bakken, dan is het zeker aan te raden om verschillende soorten bakblikken aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende maten bakblikken voor het maken van een taart, een cakeblik voor een lekkere cake en bijvoorbeeld een muffinblik zorgt voor perfect gebakken muffins en/of cupcakes. 

Een kwast om mee in te vetten

Vaak is het nodig om een bakblik in te vetten voor een recept, en dit kan heel eenvoudig worden gedaan met behulp van een kwast. Maar een kwast is ook handig voor het aanbrengen van ei of melk om een glanzende afwerking te geven, of voor het aanbrengen van glazuur op een taart. Met een kwast kun je dit gemakkelijk doen en zorg je voor een gelijkmatige verdeling.

Een deegroller voor de juiste dikte

Ben je graag met deeg in de weer en maak je regelmatig koekjes, pizza’s en appeltaart, dan is ook een deegroller onmisbaar. Een deegroller helpt om de dikte van het deeg gelijkmatig te verdelen en zorgt voor een perfecte textuur.

Een bakthermometer voor de perfecte temperatuur

Een bakthermometer is ook een super handig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je oven op de juiste temperatuur is voor het bakken. Ook kan het handig zijn om de thermometer te gebruiken tijdens het bakken, zodat je kunt kijken of de kern van bijvoorbeeld een brood op de juiste temperatuur is.

Een zeef voor een betere textuur

Een zeef is ook zeker onmisbaar voor het zeven van bloem, cacao en andere droge ingrediënten. Het zorgt voor een luchtig en klontvrij beslag maar het helpt ook bij het creëren van een gladde textuur in je baksels. 

Een spuitzak met verschillende mondjes

Een spuitzak met verschillende mondjes is ideaal voor het decoreren van taarten, cupcakes en koekjes. Ook is een spuitzak ideaal om bijvoorbeeld muffinvormpjes zonder kliederen te vullen. Door verschillende mondjes aan te schaffen, kun je op veel verschillende manieren taarten, cupcakes en koekjes decoreren.

Met deze 8 onmisbare bakkerijgereedschappen in je keukenkastje, ben je helemaal klaar om aan de slag te gaan en de lekkerste creaties te bakken. Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt, deze tools zullen je helpen om met gemak heerlijke lekkernijen te bakken.