voeten

Last met lopen? Zoek hulp bij een podotherapeut

We beschouwen lopen vaak als een vanzelfsprekendheid. Totdat het pijnlijk wordt en er klachten ontstaan bij het opstaan of het lopen zelf. Soms denkt u dat het wel weer over zal gaan. Door even rust te nemen bijvoorbeeld. Maar dat is niet altijd de oplossing voor uw klachten. En, letterlijk, te lang doorlopen, maakt het in bepaalde gevallen alleen maar erger. De podotherapeut Zaandam kan u in dat geval helpen en de oorzaak van uw klachten achterhalen en behandelen.

Wat doet een podotherapeut?

Als paramedisch specialist kan de podotherapeut Zaandam de oorzaak van lichamelijke klachten traceren. In bepaalde gevallen ligt de oorzaak bij de voeten. Dat is niet verwonderlijk, want afgezien van het feit dat we vele duizenden kilometers in ons leven lopen, zijn voeten ook nog eens complexe ledematen. Ze bestaan uit zesentwintig botten, meer dan dertig gewrichten, ruim honderd banden en bijna twintig verschillende spieren en pezen. Het is dus logisch als u daar op enig moment pijn krijgt. Maar de oorzaak van deze pijn hoeft niet per definitie in uw voeten ontstaan te zijn. Ook andere lichamelijke factoren kunnen aan de pijn bijdragen. Het is aan de podotherapeut in Zaandam om die oorzaak te vinden. De kennis van de podotherapeut in Zaandam is dan ook niet beperkt tot het functioneren van uw voeten. De specialisten weten ook alles van uw rug, heupen, enkels en knieën. Kortom, bij het oplossen van uw klachten wordt uw hele bewegingsapparaat onder de loep genomen.

Verschillende oorzaken geven verschillende klachten

Pijnlijke voeten of een gerelateerde pijn kan bij iedereen voorkomen. Soms is het een gevolg van een sportblessure. Bij jonge kinderen of ouderen kan het dan weer het gevolg zijn van een verkeerde houding. Want bij een verkeerde houding kunnen ook gewrichtspijnen als klachten naar voren komen. Maar ook mensen met diabetes kunnen terecht bij de podotherapeut Zaandam. In dat geval wordt bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de werking van de zenuwen en de bloedvaten. Bij diabetici is er vaak sprake van een verminderde doorbloeding waardoor er onder andere gemakkelijk wondjes ontstaan die moeilijk genezen. Ook reuma is een bekende oorzaak van pijnklachten aan de voeten. In dat geval ervaart u een verstijving van de voet waardoor u niet meer soepel kunt bewegen.

Een persoonlijke therapie voor uw klachten

Als u veel klachten heeft aan uw rug of knieën omdat u veel staand werk doet, heeft u een andere therapie nodig dan iemand die bijvoorbeeld een specifieke sportblessure heeft. De podotherapeut Zaandam heeft dan ook een persoonlijke aanpak voor uw klachten. U krijgt een intakegesprek waarbij lichamelijk onderzoek wordt gedaan om tot een diagnose te komen. Daarna kan een behandelprogramma opgesteld worden. Soms is de oplossing relatief eenvoudig en kan er al veel bereikt worden met een medisch hulpmiddel als podotherapeutische steunzolen. In andere gevallen kan gekozen worden voor medical taping om het spierstelsel te ondersteunen bij het natuurlijke genezingsproces. In andere situaties kan een behandeling bestaan uit een van de genoemde therapieën in combinatie met gerichte strekoefeningen.
In alle gevallen staat een professionele aanpak van uw klachten centraal waarbij het doel van de podotherapeut Zaandam is om de oorzaak van uw klachten te achterhalen en deze zo effectief mogelijk te behandelen.