groenlip mossel

Groenlipmossel: dit is het en dit doet het met je lichaam

Zoek je een natuurlijk supplement om je lichaam een boost te geven? Dan kun je groenlipmossel overwegen. Groenlipmossel heeft een ontstekingsremmende werking voor het lichaam. Ook kun je voor deze werking kurkuma kopen. In dit artikel lees je meer over de groenlipmossel en wat het voor je lichaam kan doen. 

Dit is groenlipmossel

Groenlipmossel is een weekdier dat leeft in de schone en zuivere wateren bij Nieuw Zeeland. Dit leefgebied is voor de mossel uniek, het kan nergens worden gerepliceerd. Ook niet in een aquarium. Daarom is het beschermd gebied. Voor Nieuw Zeeland is de groenlipmossel een belangrijk export product. De groenlipmossel ziet er uit als een normale mossel, maar heeft een groene rand. Vandaar de naam. Wil je groenlipmossel kopen? Let er dan wel op dat je een volledig natuurlijke variant zoekt. Dat is beter voor het lichaam.

Dit doet groenlipmossel voor je lichaam

De groenlipmossel is hét natuurlijke middel tegen gewrichtsproblemen. Het weekdier werkt ontstekingsremmend en zit vol met nuttige voedingsstoffen. Denk aan Omega 3-vetzuren, eiwitten en glycosaminoglycanen. Op het moment dat je kampt met reumatische klachten kan het nuttig zijn om de groenlipmossel supplementen in te nemen. Het zorgt ervoor dat gewrichten versoepelen en de pijn afneemt. De groenlipmossel kan rauw gegeten worden, maar meestal wordt de mossel gedroogd en als extract in supplementen verwerkt. Ook zijn er vloeibare varianten. 

Groenlipmossel voor dieren

De groenlipmossel is een middel dat ook uitkomst kan bieden voor dieren. Onder andere voor honden, paarden en katten wordt het middel geregeld als supplement gegeven. Ook voor de dieren bevordert de groenlipmossel namelijk de flexibiliteit en het behoud van zowel gewrichten, pezen als spieren. Ook als je groenlipmossel voor je dieren gaat kopen is het slim om erop te letten dat het een natuurlijke variant is.