schoenen voor mooie gezonde voeten

Schoenen voor mooie gezonde voeten: hier moet je op letten bij de aankoop!

Als je nieuwe schoenen gaat kopen, is het natuurlijk van belang dat je kijkt naar schoenen die jouw voeten goed in vorm houden. Het is belangrijk dat jouw schoenen goed zitten, zodat je mooie gezonde voeten kunt realiseren en klachten kunt voorkomen. Maar waar moet je op letten bij de aankoop als je op zoek bent naar schoenen voor mooie gezonde voeten? Wij helpen je op weg en zetten het hieronder voor je op een rij!

De juiste maat

Hoewel het vanzelfsprekend is, wordt er lang niet altijd rekening mee gehouden: de juiste maat kiezen. Het is goed om bij het kopen van nieuwe schoenen niet blindelings te staren naar je eigen maat. Het is namelijk mogelijk dat de maten bij een bepaald merk wat afwijken van de standaardmaten, waardoor de schoen met ‘jouw maat’ wellicht helemaal niet zo lekker zit. Belangrijk hierbij is dus om meerdere maten te passen als je merkt dat jouw maat niet goed zit. Als je een aankoop op het internet wilt doen, is het vaak aangegeven als de schoenmaat iets afwijkt. 

Goed voetbed

Ook belangrijk bij het uitzoeken van nieuwe schoenen is een goed voetbed. Houd hier dus zeker rekening mee als je op zoek bent naar een paar nieuwe schoenen. Waarom een goed voetbed belangrijk is? Omdat dit in staat is om jouw lichaamshouding te stabiliseren.  Het biedt ondersteuning en vangt lichte schokken op, waardoor de kans op een blessure kleiner wordt. Schoenen met een goed voetbed kopen en meer informatie hierover lezen? Kijk dan zeker eens op Vamos

De breedte van de schoen

Iets wat ook goed is om op te letten bij het kopen van nieuwe schoenen, is de breedte van de schoen. Heb je brede voeten? Dan is dit onderdeel voor jou al helemaal van belang. Om je voeten mooi en gezond te houden, is het belangrijk dat de breedte van de schoen perfect bij de vorm van jouw voet past. Let hier dus goed op bij het passen van schoenen. Je merkt het al vrij snel als de breedte van de schoen niet goed is, want dan is de kans groot dat de schoen gelijk gaat knellen. Als dit het geval is, is het dus belangrijk dat je op zoek gaat naar een ander model. Een goede schoenmaat geeft in dit geval niet, want het gaat hier echt om de breedte.

Geef je tenen genoeg ruimte

Als je jouw voeten mooi en gezond wilt houden en geen klachten wilt krijgen, is het ook handig om te letten op de teenruimte in een schoen. Het is van belang dat je jouw tenen genoeg beweegruimte geeft. Niet alleen in de breedte, maar ook in de hoogte. Als jouw tenen al gaan knellen als je de schoen net aan hebt, is het verstandig om op zoek te gaan naar een andere maat of model. Kijk bij het passen of je jouw tenen goed kunt wiebelen, zodat je weet dat jouw tenen niet zomaar gaan knellen.

Pas beide schoenen

Hoewel het misschien prima lijkt om gewoon één schoen te passen, is dit niet aan te raden. Het kan namelijk zo zijn dat de linkerschoen wel goed zit maar de rechter niet, of andersom. Het is dan natuurlijk ontzettend zonde als je straks schoenen koopt waarvan er ééntje niet goed zit. Pas daarom altijd beide schoenen als je nieuwe schoenen wilt kopen, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Fouten maken bij het kopen van schoenen moet je daarom echt zien te voorkomen!