gezonder thuiswerken

Met deze tips kan je gezonder thuiswerken

Ja, daar zitten we weer. Althans, een groot deel van ons. Door corona werken we weer grotendeels thuis. Als je geen home office hebt, werk je wellicht aan de keukentafel of het bureau. Net als vorige winter wordt het ook nu weer een hele uitdaging om onszelf actief en fit te houden. Maar geen zorgen, wij helpen je graag een handje. Met deze tips kan je gezonder thuiswerken!

1. Gezonder thuiswerken: op ooghoogte werken

Een laptop is ontzettend handig, maar is niet geschikt om de hele dag op te werken. Echter heb je in tijden van corona soms geen keuze. Een computer kopen is niet nodig, want wie weet kan je volgende maand opnieuw naar kantoor. Je kunt beter een laptopstandaard kopen. Op die manier werk je op ooghoogte en houd je gemakkelijker een goede, ergonomische houding aan. Ook een extra toetsenbord en muis zijn een goed idee.

MW Laptop Standaard
Meer informatie over bovenstaande MW laptop standaard vind je hier
Universele Ergonomische Laptop Standaard
Universele ergonomische laptop standaard
Logitech MK235 draadloos toetsenbord en muis
Klik hier voor meer informatie over dit Logitech MK235 draadloos toetsenbord en muis
Logitech MK470 Slim Combo
Logitech MK470 slim combo

2. Een ergonomische houding

Een goede, ergonomische houding is een must als je dagelijks thuiswerkt. Het belangrijkste is dat je hoog genoeg zit en dat je schouders ontspannen zijn. Houd ook je beide voeten naast elkaar op de grond en strek je rug. Je buik mag de tafel aanraken en je armen leunen op het bureau of de tafel. Ook een goede zitplaats is een goede investering als je een zittend beroep hebt. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel bureaustoelen die voor een ergonomische houding zorgen. Wat betreft het bureau, kies je het beste voor een exemplaar dat verstelbaar is. Of wat dacht je van een zit sta bureau

Met deze tips kan je gezonder thuiswerken
Zit-sta bureau elektrisch verstelbaar
Zit-sta bureau elektrisch verstelbaar
MIRA Home bureautafel
MIRA Home bureautafel is een mooie oplossing voor een werkplek in een hoek
Gispen Zinn smart bureaustoel
Gispen Zinn smart bureaustoel
Ahrend Ease Bureaustoel
Hier vind je meer info over deze Ahrend Ease Bureaustoel
Ahrend Zest Bureaustoel zwart lichtgrijs
Ahrend Zest bureaustoel in zwart lichtgrijs

3. De ruimte verluchten

Verse, frisse lucht is ontzettend gezond. Niet alleen op kantoor, maar ook in je home office. Gooi de ramen dus gerust open! Ook als het buiten koud is, is het belangrijk om dagelijks te verluchten. Bij vriesweer hoef je dit uiteraard geen halfuur per dag te doen. Dagelijks tien minuten goed verluchten is reeds voldoende om van verse lucht te kunnen genieten. Frisse lucht bevordert namelijk je productiviteit en zorgt ervoor dat je je beter kan concentreren. Trek een warme trui aan en ga ervoor! Wist je trouwens dat te weinig verluchten één van de 10 oorzaken van hoofdpijn is?

4. Regelmatig je benen strekken

Tenslotte is het belangrijk om regelmatig een pauze te nemen en je beentjes te strekken. De sfeer en je motivatie zullen er immers niet gezelliger op worden als je de hele dag achter de laptop blijft zitten. En dan hebben we nog niets gezegd over de fysieke schade die een zittend beroep aanricht. Je verwacht het misschien niet, maar je spieren worden enorm belast door niets te doen. Daarom is het aangeraden om ieder halfuur van je werkplaats af te komen zodat je bloedsomloop op gang blijft. 

Als je geen tijd hebt voor een lange pauze, kan je ook prima een glas water of een kop koffie gaan halen. Neem een plaspauze, maak een klein rondje in huis en wandel de trap eens op en af. Dit zijn goede manieren om je bloed harder te laten stromen. Bovendien zal je hierdoor beter gefocust zijn en dat is natuurlijk meer dan welkom tijdens het thuiswerken!

5. Een Fitbit kopen

Ben je iemand die het liefst de hele dag doorwerkt en heb je moeite met pauzeren? Dan is een Fitbit wellicht iets voor jou! Een Fitbit ziet er niet alleen ontzettend leuk uit, maar is ook een handig hulpmiddel om dagelijks genoeg te bewegen. De meeste exemplaren herinneren je er zelfs aan als je te lang stilzit en wanneer het tijd is om even te wandelen. Daarnaast houdt een Fitbit je hartslag en verbruikte calorieën bij. Sommige exemplaren houden zelfs je slaapkwaliteit bij. Een Fitbit is dus een goede investering voor je gezondheid en dat is in tijden van corona geen overbodige luxe. Fitbits zijn er in allerlei kleuren, formaten en stijlen. Je vindt dus sowieso eentje die je leuk vindt!

Fitbit Luxe Activity Tracker
Fitbit Luxe Activity Tracker
Fitbit Charge 4 Activity tracker
Fitbit Charge 4 Activity tracker
Fitbit Versa 2 -smartwatch dames
Fitbit Versa 2 smartwatch dames
Fitbit Versa 3 smartwatch dames
Fitbit Versa 3 smartwatch dames
Fitbit Charge 5 - Activity Tracker
Meer weten over bovenstaande Fitbit Charge 5 Activity Tracker? Klik dan hier!