zweetoksels

Last van zweetoksels: 5 mogelijke oplossingen!

Last van zweetoksels? Het is niet fijn om je zorgen te moeten maken over je lichaamsgeur en je hierdoor beschaamd te voelen. Overmatig zweten is iets waar veel mensen last van hebben. Er is gelukkig goed nieuws. Er zijn namelijk zeker wat oplossingen beschikbaar om zweetoksels te voorkomen. Hierbij 5 handige tips!

1. Gebruik een anti-transpirant deodorant

Een gewone deodorant zal je niet helpen bij overmatig zweten. Een deodorant verbloemd namelijk de geurtjes, maar een anti-transpirant helpt je bij het voorkomen van transpireren. Er zijn verschillende vormen van anti-transpiranten beschikbaar, variërend van reguliere tot anti-transpiranten op recept. Anti-transpiranten bevatten aluminiumzouten die zich bovenop de zweetklieren plaatsen om de transpiratie te blokkeren.

2. Kies voor lichtgewicht kleding

Dikke of nauwsluitende kleding kan de transpiratie verhogen. Door lichtere kleding te dragen, zowel qua gewicht als qua kleur, laat je je huid beter ademen. Het is belangrijk dat je ook kleding kiest die is gemaakt van ademende natuurlijke materialen, zoals katoen, linnen of zijde. Het is belangrijk dat je kleding die gemaakt zijn van synthetische stoffen vermijd. Denk hierbij aan stoffen als nylon en polyester. Deze stoffen houden je zweet namelijk vast. Het is daarnaast ook belangrijk dat je elke dag schone kleding aantrekt. Zweet gaat namelijk in je kleding zitten, waardoor je sneller last zult hebben van vervelende geurtjes.

3. Kies voor een behandeling met botox tegen zweten

Zweten is compleet normaal en natuurlijk. Iedereen zweet, in welke mate dan ook. Zweten voorkomt namelijk dat de interne temperatuur van het lichaam te hoog wordt. De zweetklieren in de oksels produceren te veel zweet wanneer je last hebt van overmatig zweten. Overmatig transpireren kan ook voorkomen in je handen, voeten en hoofd. Dit zijn namelijk plekken in het lichaam waar de zweetklieren overactief kunnen zijn. Het is mogelijk om een botox behandeling uit te laten voeren onder de oksels bij Betan Clinics, maar ook onder je voeten of in je handpalmen. 

Botox in de oksels zorgt ervoor dat er geen prikkeloverdracht vanuit de zenuwen naar de spieren kan plaatsvinden. Botox werkt namelijk als een spierverslapper en zorgt ervoor dat de huid voor een bepaalde periode rustiger wordt. Hierdoor zorgt de botox onder de oksels ervoor dat de zweetproductie tijdelijk wordt stilgelegd. 

4. Vermijd bepaalde voedingsmiddelen

Hoewel je misschien geniet van een pittige lunch op je werk of een alcoholisch drankje tijdens een feestje, zul je merken dat je hierna meer zult zweten en dat je zweet ook heftiger ruikt. Pittig voedsel, cafeïne en alcohol bevorderen je transpiratie. Door deze zwarte opwekkende voedingsmiddelen te vermijden, kun je overmatig zweten verminderen.

5. Drink genoeg water 

Het drinken van genoeg water is erg belangrijk voor je algehele gezondheid. Maar het is ook nuttig voor het natuurlijke koelsysteem van je lichaam. Probeer minimaal twee liter water per dag te drinken. Als het warm weer is, kun je dit verhogen.