zit sta bureau

Waarom een zit sta bureau goed en gezond is op de werkplek

Fitter en gezonder met een zit sta bureau

Nederlanders zitten veel, gemiddeld 8,7 uur per dag (Bron: RIVM). Dit is veel te veel. Het is namelijk niet voor niks dat zitten het nieuwe roken wordt genoemd. Het brengt namelijk allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee, tot vroegtijdig sterven aan toe. De mens is dus helemaal niet gemaakt om zo veel te zitten. Maar als je een kantoorbaan hebt of veel moet studeren is het erg lastig om meer te staan. Toch? Maar niet met een zit sta bureau.

Het zit sta bureau

Een zit sta bureau is een speciaal bureau dat in hoogte verstelbaar is. Dit bureau kan je dus op verschillende hoogtes instellen, zowel op zithoogte als op stahoogte. Er bestaan ook alleen sta bureau’s, maar met deze bureau’s heb je niet het voordeel dat je ze ook zittend kunt gebruiken. Daarom is zo’n zit sta bureau dubbel zo handig: je hebt hiermee twee bureau’s in één.

Gezondheid

Zoals je al hebt kunnen lezen, is te veel zitten niet goed voor een mens. Door te veel zitten heb je een verhoogd risico op overgewicht en diabetes mellitus type 2. En hierdoor heb je meer kans op vroegtijdige sterfte. Een paar keer per week sporten doet de gevolgen van te veel zitten niet geheel teniet. Hiervoor is het echt noodzakelijk om over de dag heen steeds wat meer te bewegen. Een zit sta bureau kan hierbij helpen. Door af en toe het bureau op de staande stand te zetten, zit je simpelweg minder. Daarnaast ga je gemakkelijker wat ijsberen tijdens het plegen van een telefoontje bijvoorbeeld. En zo beweeg je weer meer.

Creativiteit en efficiëntie

Een fijn bijkomend voordeel van een in hoogte verstelbaar bureau is dat het ervoor zorgt dat men efficiënter gaat werken. Door de afwisseling kan je steeds je concentratie een kleine boost geven. En staand blijf je simpelweg gemakkelijker wakker. Daarnaast zorgt de afwisseling van een verstelbaar bureau voor meer creativiteit. Door zo nu en dan een andere houding aan te nemen, komen er sneller innovatieve ideeën.

Een zit sta bureau biedt dus diverse voordelen. Het zorgt voor een flexibele en multifunctionele werkplek. Ook draagt een zit sta bureau bij aan een gezondere leefstijl met minder zitten en meer bewegen. Bovendien zorgt een verstelbaar bureau voor meer efficiëntie en creativiteit. Ga jij ook een zit sta bureau aanschaffen?