make-up-trends-voor-2021

Dit zijn dé make-up trends voor 2021

Het afgelopen jaar was door de coronapandemie hét jaar om onze huid even rust te geven. Even afstand doen van de dagelijkse make-up en meer investeren in huidverzorging is dé trend van 2021. Maar ook in de make-upwereld zijn er nog steeds een aantal trends te zien. Wij verzamelden de mooiste make-uplooks voor jou. Gewoon, voor tijdens die Netflix-date, boswandeling of Zoom-meeting. 

Natuurlijk kunnen we allemaal niet wachten totdat we weer naar de kroeg, een feestje of een festival kunnen. Helaas moeten we het voor nu even doen met de woonkamer, slaapkamer of het thuiskantoor. Maar ook op deze plekken kun je de show stelen met je make-uplooks! En het fijne is: als je nu alvast begint met het oefenen van deze looks, kun je flawless naar de kroeg zodra het weer mag. Wij zetten de vijf nieuwste trends voor jou op een rijtje. 

Steel de show met je ogen

Nu we allemaal vaak mondkapjes moeten dragen, staan onze ogen in 2021 meer in de belangstelling dan ooit. Ze zijn letterlijk het belangrijkste punt van ons gezicht en onze make-uplook geworden. Een trend die we daardoor veel op social media zien, is uitgesproken oogmake-up. Je ogen mogen dus best een beetje extra aandacht krijgen, nu je lippen en wangen verborgen zijn onder een mondkapje. Hoe je dat doet? We zien gekleurde eyeliners, oogschaduw en glitters. Ook nepwimpers spelen een grote rol om je ogen groter te laten lijken. 

Wenkbrauwen mogen nóg wilder

We zien het al een tijdje: natural brows. De wenkbrauwen mogen ook in 2021 weer voller, voller, voller! Deze trend zorgt voor een jonge, speelse look. Het moet natuurlijk niet onverzorgd worden, dus ook hier is een beetje werk wel vereist. Zorg voor een goede pincet en een fijne brow liner. Hiermee kun je de gaatjes tussen jouw haartjes invullen. Epileren hoef je niet heel veel te doen, maar je kunt een verdwaald haartje hier en daar wel het beste weghalen. Ook kammen met wenkbrauwgel of zeep (ja, echt) doet wonderen. Als je op een goedkope en duurzame manier een goed effect wil, kun je dus zeep gebruiken om je wenkbrauwen meer volume te geven. Deze trend wordt ook wel ‘soap brows’ genoemd. Hoe je het doet? Neem een stuk zeep dat gemaakt is van glycerine en zo min mogelijk is bewerkt, het liefst een variant zonder parfum. Veeg er een paar keer met een wenkbrauwborsteltje overheen en borstel je wenkbrauwen. 

Warme en natuurlijke tinten 

Een make-uptrend die echt bij iedereen past: een natuurlijke look. In 2021 stappen we af van een geplamuurd gezicht, maar gaan we voor een lekker onopvallende look. Eenvoudig, maar daarmee niet minder mooi. Je ogen kun je eruit laten springen door warme tinten te gebruiken als oogschaduw. Ook zien we bruine eyeliner of oogpotlood in plaats van zwarte – dit zorgt voor een meer natuurlijke en minder harde look. Ook op de lippen komt deze trend terug: nude lippenstiften zijn helemaal in. Zorg er wel voor dat de tint niet te licht is, dat kan er namelijk voor zorgen dat je er een beetje ziek uitziet. Ook sproetjes zijn helemaal terug van weggeweest: die mogen zichtbaar zijn. Ben jij niet gezegend met deze ‘één van de zeven schoonheden’? Geen zorgen. Met een bruine eyeliner of oogpotlood teken je ze gewoon zelf. 

Een gezond blosje en een mooie teint

Nu we door de coronapandemie al zo lang niet op vakantie naar de zon kunnen, moeten we de zon maar naar onze woonkamer halen. Een gezonde make-uplook creëer je met een gezond blosje op je wangen en een mooie bruine teint op je gezicht. Gebruik hiervoor een dagcrème met een mooi kleurtje en een rouge. De juiste rouge kun je kiezen door een heel handig trucje. Als je in de winkel staat op zoek naar de goede kleur, knijp dan even in je wang. Je zult zien dat je wang een beetje rood / rozig wordt. Dit is de kleur rouge die je wilt kopen! 

Liever wat langer resultaat? Ga dan voor een tanning spray. Er zijn tegenwoordig heel veel varianten voor je gezicht te krijgen. Een tanning spray is een soort zelfbruiner voor je gezicht. Je sprayt een soort tanning water op je huid voor het slapengaan en wordt wakker met een gezonde teint. Wie wil dat nu niet? Dit product is in ieder geval super trending op Instagram. 

Ode aan de nineties

Yes! De nineties zijn terug. Niet alleen op het gebied van kleding, maar ook op het gebied van make-up. We mogen dus weer helemaal losgaan met kleuren als groen, zachtroze en babyblauw. Ook grafische eyeliners (laat je creativiteit in de vrije loop) en witte eyeliners zijn helemaal terug.