honing

Door bewust te leven ga je je een stuk beter in je eigen lichaam voelen

Je bent gedurende de afgelopen jaren steeds bewuster gaan leven. Het in balans zijn met je lichaam is zo ontzettend belangrijk en je bent hier de afgelopen jaren daarom steeds meer aandacht aan gaan besteden. Beweging en meditatie zijn een dagelijks onderdeel van je dag geworden, maar ook bewust  gekozen voedingspatronen dragen er aan bij dat jij je een stuk beter in je vel voelt zitten en iedere dag vitaal weer op twee benen staat.

Er gaat geen dag voorbij, zonder dat je minstens een half uurtje gaat hardlopen. Lekker fijn een stukje door de polder rennen aan het eind van de middag of een aantal rondjes in het park, wanneer je onvoorzien wat later thuis komt. Je staat iedere dag een half uurtje eerder op om wat yoga oefeningen te doen en ’s avonds voordat je naar bed gaat zorg je altijd dat je wat tijd reserveert om wat rust in je hoofd te krijgen door te mediteren.

Een gezonde en gebalanceerde voeding verzekert je dat je optimaal functioneert

Wat eten betreft ben je helemaal overstag gegaan en heb je je op allerlei verschillende manieren ingelezen over wat je lichaam nodig heeft. Het zal geen verrassing zijn dat je al jaren vegetarisch bent en waar mogelijk, probeer je zelfs zoveel mogelijk vegan te koken. Daarnaast ben je je ook gaan verdiepen in specifieke recepten. Zo bereid je dagelijks speciale cocktails van vruchten die je lever beter laten functioneren, je gebruikt zelfgemaakte pro-biotica waarmee je je darmflora op peil houdt en daarnaast bereid je altijd alles vers met biologische ingrediënten.

Hoe meer je je inleest over de werking van specifieke planten en producten, hoe meer je versteld staat van de verborgen werkzaamheden die de natuur ons biedt. Het is onvoorstelbaar wat je allemaal om je heen kunt vinden, wanneer je stilstaat bij hoe zeer de planten en dierenwereld ons van producten voorzien die bijdragen aan een betere gezondheid.

Honing is al vanuit de oudheid bekend als de nectar van de goden

Neem voorbeeld honing. Zoals vroeger al in de mythologie werd beschreven, is honing de nectar van de goden. Weinigen staan echter stil bij de positieve effecten die honingproducten op je gezondheid kunnen hebben. Bij lekkerhoning kun je terecht voor een uitgebreide selectie aan uiteenlopende producten die afkomstig zijn uit de wondere bijenwereld. Afkomstig van kleine imkers uit Nederland en andere Europese landen, zijn alle producten op biologische wijze bereid en worden in de meest pure vorm aangeleverd.

Denk bijvoorbeeld aan propolis. Dit product wordt door honingbijen gemaakt en wordt vooral gebruikt om ongewenste kieren en openingen in een bijennest te dichten en wanden te bekleden. Al in de Griekse oudheid was propolis bekend vanwege zijn geneeskrachtige werking. Het is een sterk antibioticum en daarnaast doodt het schimmels en bacteriën. Het verhoogt de weerstand van het menselijk lichaam en het afweersysteem wordt er door gestimuleerd. Je kunt het tegenwoordig verkrijgen voor zowel in- als uitwendig gebruik en of je nu een capsule slikt om je immuunsysteem te verbeteren of een zalf met propolis gebruikt tegen bijvoorbeeld huidirritatie, je zult versteld staan van de krachtige werking van dit volledig natuurlijke wondermiddel.

Bijzondere producten uit de bijenwereld zijn een perfecte aanvulling op je dieet

Maar ook de koninginnengelei, ook wel Royal Jelly genoemd, is een product afkomstig uit de bijenwereld dat niet zo maar over het hoofd mag worden gezien. Hier zijn het de werkbijen die verantwoordelijk zijn voor de productie van dit bijzondere goedje. Het is uitsluitend bedoeld als voeding voor de koningin en de speciale werking zit hem in de grote hoeveelheden eiwitten en vitaminen die in deze zogenaamde bijenmelk zitten. Bij mensen heeft de consumptie van dit geelwitte, geleiachtig mengsel met een ietwat zurige smaak, een stimulerende werking op onder meer de stofwisseling en de mentale werkcapaciteit. Daarnaast bouw je meer bescherming op tegen infecties, door de antibiotische werking van de Royal Jelly. 

Ten slotte mag je natuurlijk de pollenkuur niet vergeten. Stuifmeel is gezond en draagt bij zowel jong en oud bij aan een betere gezondheid. Door de aanwezigheid van verschillende vitaminen is het een bijzonder waardevolle aanvulling op je dieet, vooral omdat je geen vlees eet. Daarnaast wordt een gezonde spijsvertering bevordert en heeft het gebruik van stuifmeel een positieve uitwerking op de conditie van huid, haar en nagels. 

Door je ogen te openen voor de verschillende manieren die de natuur je biedt om een gezonder leven te leiden, ben je je over de afgelopen jaren fysiek een stuk beter gaan voelen. Wanneer je zorg draagt voor het welzijn van je lichaam, merk je na aanzienbare tijd dat je een stuk beter in je vel zit en kun je iedere dag opnieuw met frisse energie aan je dag beginnen om er het maximale uit te halen!