bruin worden zonder zonnebank

Snel en gezond bruin worden zonder zonnebank!

Wie wil nou niet in de zomer mooi bruin worden? Het staat mooi, maar hoe doe je dat nou op een gezonde en verantwoordelijke manier? Dat lees je hier.

Gebruik van zonnebrandcrème

Het gebruik van zonnebrandcrème zorgt ervoor dat je huid op een gezonde manier bruin wordt. Smeer jezelf regelmatig in en zorg dat je de juiste factor gebruikt. Laat je desnoods informeren hierover. Elke keer na het zwemmen moet je je weer opnieuw insmeren. Een zonnebrandcrème zorgt er niet alleen voor dat je op een natuurlijke wijze bruin wordt, maar ook beschermt het de huid tegen de felle zon. Zo verbrand je minder snel, je huid blijft mooier en beter en je zorgt ervoor dat de kans op huidkanker klein is. Je kunt dus prima bruin worden zonder zonnebank.

Extra smeren?

Wanneer je een lichte huid hebt, moet je goed oppassen met de zon. Vermijd de zon tussen 12.00 – 15.00 uur, want dan is de zon het felst. Maak gebruik van een parasol of ga echt even uit de zon. Ook is het van belang om littekens extra in te smeren met zonnebrandcrème, zo zorg je ervoor dat littekens niet donkerder worden dan de rest van je huid. Ook heel belangrijk: na het zonnen je insmeren met aftersun. Aftersun verkoelt de huid na een dagje zonnen, dus vergeet dit zeker niet.

Gebruik van zonnebrandcrème

Gezond eten helpt

Wist je dat je door bepaald voedsel ook bruiner kunt worden? In oranje en groene groenten en fruit zitten bepaalde carotenoïden. Dit zijn kleurstoffen die een plantaardige oorsprong hebben, die 600 pigmenten bevatten. Deze zorgen voor een bruiner kleurtje, dus op naar gezond eten! Denk bijvoorbeeld aan meloen, grapefruit, maar ook spinazie, wortelen en abrikozen doen het goed. Je huid krijgt hier een gezonde en bruine gloed van. Naast voedsel, is ook water erg belangrijk met de hitte. Water zorgt voor zuurstof en gaat kramp tegen.

Als de zon niet helpt…

Als het met de zon niet helemaal wil lukken, maak dan eventueel gebruik van zelfbruiners voor dat mooie kleurtje. Genoeg fake tans bij de drogisterij. Zo wordt je toch op een mooie manier bruin worden zonder zonnebank.