tandartsbehandeling

Zorgverzekeraar & aanvullende tandartsverzekering – Bij welke zorgverzekering voel jij je het prettigst?

Vanzelfsprekend wil je dat je je nooit zorgen hoeft te maken als er onverhoopt iets gebeurt waarvoor je medische zorg nodig hebt. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje en je zult niet de eerste zijn die ongelukkig ten val komt met zijn fiets en onverhoopt een been breekt. Je moet er niet aan denken dat je in dat geval niet goed verzekerd zou zijn en onverhoopt voor allerlei problemen komt te staan. 

Het vinden van een goede zorgverzekeraar is echter nog niet zo gemakkelijk gezegd als gedaan. Er is tegenwoordig zo’n grote hoeveelheid aan uiteenlopende verzekeringen te verkrijgen, dat het soms lastig kan zijn om juist die verzekeraar te vinden die de juiste polissen aanbiedt die aansluiten op jouw benodigdheden. Bovendien stel je een goede persoonlijke service altijd op prijs, aangezien je uit ervaring weet dat het soms best lastig kan zijn om de passende dekking en vergoeding te vinden als je ineens medische zorg nodig hebt. 

Er zijn verschillende zorgverzekeraars die ieder hun eigen product aanbieden

Gelukkig kun je vandaag de dag uit verschillende soorten polissen kiezen. Afhankelijk van de maandelijkse premie die je wilt betalen, kun je een keuze maken uit verschillende soorten verzekeringen. De voornaamste verschillen tussen basisverzekeringen is met name afhankelijk van het percentage dat je vergoed krijgt voor verschillende zorgverleners. 

Naast een basisverzekering, kun je je dekking nog verder uitbreiden door middel van verschillende soorten aanvullende verzekeringen. Na het betalen van een extra maandelijkse premie worden per aanvullende verzekering uiteenlopende zaken zoals spoedeisende hulp in het buitenland, fysiotherapie, alternatieve zorg, vergoedingen voor contactlenzen en brillen en eventuele tandartskosten na een ongeval tot een bepaalde hoogte vergoed. 

Een aanvullende verzekering voor bezoek aan de tandarts is aan te raden

Het kan daarnaast ook zeker geen kwaad om naast een goede zorgverzekering te kijken naar een aanvullende tandarts verzekering. Je wilt er immers zeker van zijn dat je iedere zes maanden probleemloos langs de tandarts kunt gaan voor de gebruikelijke controle en dat eventuele ingrepen zoals consulten, vullingen, onderhoud en andere ingrijpen kosteloos of tot aanzienlijke hoogte vergoed worden. 

Gelukkig zijn er ook bij aanvullende tandartsverzekeringen diverse mogelijkheden, om er zeker van te zijn dat je ook hier de verzekering vindt die bij je past. Met een tandartsverzekering ben je gedekt voor uiteenlopende kosten die niet onder de standaard basisverzekering vallen. Bezoek aan de tandarts of de mondhygiëniste is daarmee grotendeels of volledig gedekt, afhankelijk van het type polis dat je afsluit. 

Afhankelijk van de polis die je kiest wordt je premie bepaald

Afhankelijk van de hoeveelheid premie die je per maand voor je aanvullende tandartsverzekering betaalt, kun je aanspraak maken op een uiteenlopende ruime vergoeding per jaar voor de gemaakte kosten bij de tandarts. Ook als je door middel van orthodontie bepaalde gebitswijzigingen wilt realiseren, zijn daar speciale polissen voor te vinden die een passende vergoeding garanderen.