fit blijven

Zo blijf je fit ondanks je drukke schema

Bewegen is belangrijk voor je emotionele en lichamelijke gezondheid, maar waar haal je de tijd vandaan? Heb jij een ontzettend druk schema en is het daardoor een uitdaging om fit te blijven? Wij geven je graag een paar goede tips!

Tip 1: vind een leuk YouTubekanaal voor work-out’s

Om te sporten heb je geen duur sportschoolabonnement nodig. Alles wat je nodig hebt, is snel en stabiel internet, wat sportkleding en, afhankelijk van het YouTube-kanaal dat je volgt, enkele sportattributen. Het handige van het bekijken van YouTube-filmpjes is dat je kunt sporten wanneer je maar wilt en je hoeft er niet helemaal voor naar de sportschool te gaan. Daardoor is het lekker laagdrempelig. Als je een halfuurtje eerder opstaat ’s morgens, kun je al een hele work-out achter de rug hebben voor je naar werk gaat.

Tip 2: beweeg tijdens het zitten

Ben je geen ochtendpersoon en zie je het niet zitten eerder op te staan om je in het zweet te werken? Je kunt ook bewegen tijdens het werk door gebruik te maken van een stoelfiets. Het is wellicht geen echte work-out, maar alles is beter dan stilzitten. Je gebruikt de trappers wanneer je maar wilt en hoelang je maar wilt. Heb je even pauze nodig van het scherm of ben je aan het brainstormen? Dat zijn de perfecte momenten om je benen aan het werk te zetten.

Tip 3: neem de trap

Deze heb je ongetwijfeld vaker gehoord, maar het is en blijft een goede tip. Neem jij altijd de lift, omdat je op de zoveelste verdieping werkt? Probeer eens voor een maand de trap te nemen en kijk hoe het bevalt. Je hoeft het niet alleen te doen. Maak er een 30-day challenge van en doe het samen met je collega’s. Ongetwijfeld zijn er meerderen op kantoor die geen tijd hebben om te sporten, maar toch graag fit willen blijven. Bevalt het nemen van de trap? Maak er dan een gewoonte van.

Tip 4: beweeg van en naar je werk

Hoe ver of hoe dichtbij je ook werkt, er is altijd een mogelijkheid om te bewegen wanneer je van en naar werk gaat. Werk je ver weg en ga je met de trein? Fiets dan van en naar het station. Ga je met de auto? Parkeer dan wat verder weg als dat mogelijk is en loop een kwartiertje naar kantoor. Is je werk heel dichtbij? Neem dan de benenwagen of fiets naar je werk. Als je werk echt naast de deur is, maak je het beste een omweg zodat je toch minimaal een kwartier beweging krijgt.