op de fiets naar je werk

Gewoon op de fiets naar je werk! Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje

Ben je elke dag in de file staan helemaal zat? Of wil je niet meer steeds de bus en trein missen? Ga eens fietsend naar je werk! Dit heeft best wat voordelen voor jou. Welke dat zijn, lees je hier verder.

Minder stress

Wanneer je met je fiets naar je werk gaat, zul je een stuk minder stress ervaren. Je hebt geen last van vervelende files, je bepaalt zelf je tempo en je kunt lekker even van de buitenlucht genieten. Je kunt zelf je route bepalen: door een stad of toch via een landweg. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Minder kosten

Wanneer je kiest om vaker te gaan fietsen, zul je dit gaan merken in de kosten: je betaalt een stuk minder aan benzine en je auto zal ook minder snel gaan slijten door intensief gebruik. Het enige waar je in hoeft te investeren is een duurzame MTB (mountainbike). Zo kan je ook makkelijk op de ruigere wegen fietsen. Zo weet je zeker dat je flink wat kilometers kunt maken per dag.

Gezondere levensstijl

Een van de belangrijkste redenen om op een MTB naar je werk te gaan is natuurlijk je gezondheid. Omdat je vaak de hele dag aan een bureau zit, beweeg je niet zo erg veel. En vaak in de auto zitten helpt dan ook natuurlijk niet. Wanneer je flink wat kilometers fietst zorg je voor een fitter lichaam en hou je je spieren ook in conditie. Ook voorkom je andere lichamelijke klachten door je bloedsomloop flink op gang te houden. Hierdoor voel je je ook opgewekter en positiever, je hebt meer energie voor de dag.

Betere weerstand

Je weerstand is natuurlijk een belangrijke factor van je gezondheid. Door te fietsen zorg je niet alleen voor een fitter lichaam, maar ook je weerstand wordt een stuk beter. Ook andere organen (bijvoorbeeld je darmen) profiteren hiervan.

Van de zaak

Vaak kan je via het bedrijf een fiets regelen in combinatie met een kilometervergoeding. Zo kan jij optimaal profiteren wat betreft de extra kosten.