snel fit worden met boxen

Snel fit worden? Ga boksen!

Boksen is een sport die al een paar jaar in de lift zit. Dat hoeft ook niet echt te verbazen als je de reeks beroemdheden ziet die al gespot worden met bokshandschoenen aan. Van modellen voor Victoria’s Secret tot topacteurs die opvallen met hun sixpack: boksen is hot. Naast trendy is het ook gewoon een ontzettend effectieve manier om af te vallen en in recordtempo fit te worden. Hoe dat komt? Daar zijn wel een aantal redenen voor.

Je werkt met heel jouw lichaam

Als je gaat fitnessen of tijdens de meeste sporten werk je uitsluitend op bepaalde zones van het lichaam. Tijdens het boksen ben je met je hele lichaam bezig. Het is zowel een echte cardiotraining als een goede krachttraining. Meer zelfs: je versterkt ook jouw evenwicht, coördinatie, reflexen en jouw algehele behendigheid. Het spreekt dan ook voor zich dat deze allesomvattende workout een hele vrachtlading aan calorieën verbrandt. Boksen is dan ook een typevoorbeeld van een zogenaamde High Intensity Interval Training. Dit is een type training waarbij je intensieve momenten afwisselt met actief rusten. Laat dit dan ook exact het type workout zijn waarmee je in sneltempo fit kunt worden.

Gaan voor die platte buik

Daarnaast is een groot voordeel van boksen dat het wonderen doet voor je buikspieren. Altijd al gedroomd van een lekker wasbordje? Dan is die droom meer dan ooit realiteit na een paar maanden boksen. Het is immers een sport die een zware belasting legt op jouw buikspieren door de vele rotaties.

Het mentale vlak

Er zijn heel wat sporten die al snel saai worden. Dat is een probleem dat boksen niet heeft. Er is heel wat afwisseling en elke training is weer een nieuwe ervaring. Komt daar nog eens bij dat je op een veilige manier jouw lichaam leert bewegen en coördineren. Bovendien zorgt het afreageren met de bokshandschoenen aan voor de vrijmaking van endorfines en dus een pakje minder stress.

Weinig voor nodig

Ten slotte heb je weinig apparatuur nodig om te gaan boksen. Het enige dat je moet doen is bokshandschoenen kopen en een ring zoeken. Wat die bokshandschoenen betreft heb je overigens in bijvoorbeeld de categorie bokshandschoenen dames heel wat keuze om stijlvol en sportief in de ring te verschijnen.