vis op de barbecue

Welke vissoorten zijn makkelijk te bereiden op de barbecue

Vis op de barbecue klaar maken is altijd een goed idee. Naast dat vis gezond en lekker is, zijn bepaalde vissoorten ook nog eens super makkelijk te bereiden op de barbecue. Hierdoor heb je in een handomdraai een maaltijd klaar die een stuk veelzijdiger en smakelijker is dan de standaard hamburgers en worstjes van de barbecue. In dit artikel vind je dan ook inspiratie om te barbecueën met vis.

Welke vissoorten zijn geschikt voor op de barbecue?

In principe zijn alle vissoorten geschikt voor op de barbecue. Vis op de barbecue vraagt echter soms wel om een iets andere bereidingswijze dan vlees. Zo zijn met name zachte vissoorten zoals tilapia, kabeljauw en pangasiusfilet fijner om te bereiden op een bakplaat of grilltray dan los op het rooster. Doe je dit niet, dan loop je kans dat de vis door het rooster heen glijdt en uit elkaar valt. En dat zou natuurlijk zonde zijn van je lekkere stukje vis. Ook zalm, tonijn en forel zijn zeer geschikt om op de barbecue te leggen. Probeer deze vissoorten niet te vaak te draaien, en zorg ook dat ze niet te mals worden. De smaak van de vis komt namelijk beter tot zijn recht als de vis niet te gaar is. Tot slot zijn garnaaltjes leuk om aan een spiesje te rijgen (eventueel samen met aardappeltjes, lente-ui en een zelfgemaakte marinade). Deze garnalenspiesje staan feestelijk en zijn ideaal als je indruk wilt maken op je gasten of op zoek bent naar een voedzame snack!

recepten met vis op de bbq

Recepten met vis op de bbq

Barbecueën met vis hoeft dus alles behalve ingewikkeld te zijn, en de mogelijkheden zijn bovendien eindeloos. Zo kun je de recepten met vis op de bbq flink variëren door je vis op verschillende manieren te marineren. Houd je van gemak? Kies dan ook voor recepten die je van te voren grotendeels al voor kunt bereiden zoals de eerder genoemde garnalenspiesjes. Ook zalm die je marineert met citroen en dille en vervolgens verpakt in aluminium is een succesnummer die haast niet kan mislukken. Je maakt je maaltijd compleet door bij de vis een frisse salade te serveren of een aantal groentenspiesjes voor op de barbecue in elkaar te zetten. Tot slot mogen ook de zelfgemaakte guacamole, hummus en frisse drankjes (zoals water met munt en limoen en alcoholvrije cocktails) niet ontbreken op tafel! Eet smakelijk.