Waarom is elektrisch poetsen beter

Waarom is elektrisch poetsen beter? 5 voordelen!

Elektrisch poetsen is niet alleen bedoeld voor mensen die te lui zijn om zelf te poetsen. Met een elektrische tandenborstel poetsen heeft veel voordelen. Vandaag de dag zijn de nieuwste elektrische tandenborstels zelfs zo verbeterd dat ze veel meer voor je gebit kunnen doen dan alleen je tanden schoonmaken, je witte tanden geven en je een frisse adem bezorgen. Uiteraard moet je, net als met een manuele tandenborstel, minstens twee keer per dag poetsen gedurende twee minuten om een goed resultaat te krijgen. In deze blogpost vertellen we waarom elektrisch poetsen beter is en zetten we de belangrijkste voordelen op een rijtje!

1. Elektrisch poetsen = schoner poetsen

Uit onderzoek blijkt dat je door elektrisch te poetsen beter tandplak kan verwijderen. Door de roterende en vibrerende bewegingen van de tandenborstel poets je gemakkelijker en sneller tandplak weg. Bovendien kan je door de goed ontwikkelde vorm makkelijker bij moeilijk bereikbare plekken van je gebit geraken. Omwille van deze redenen raden de meeste tandartsen aan om elektrisch te poetsen.

2. Elektrische tandenborstel voorkomt te hard poetsen

Het spreekt voor zich dat te hard poetsen, dus te veel druk op je tandvlees zetten, niet goed is voor je tandvlees. Hierdoor kan je tandvlees geïrriteerd raken en in het ergste geval kan het zich zelfs terugtrekken. Bovendien kan te hard poetsen het glazuurlaagje van je tanden beschadigen. Een van de voordelen van een elektrische tandenborstel is dat je hiermee bijna niet te hard kunt poetsen. De borstel doet het werk immers zelf! Bepaalde elektrische tandenborstels hebben tevens een sensor die een signaal geeft of stopt als je te hard poetst. 

elektrisch poetsen beter voor je tanden

3. Elektrische tandenborstels zorgen dat je lang genoeg poetst

Dikwijls denken mensen dat ze langer poetsen dan werkelijk het geval is. Er wordt aangeraden om minstens twee keer per dag gedurende twee minuten te poetsen. Hierbij is het belangrijk dat je de tijd verdeelt tussen de bovenste en onderste tanden, alsook de linker- en rechterkant van je gebit. Alle vier de delen moeten dus dertig seconden gepoetst worden. De meeste elektrische tandenborstels hebben een ingebouwde timer die na twee minuten piept. Sommige borstels geven ook een signaal na dertig seconden waardoor je weet dat je van kant moet wisselen.

4. Elektrisch poetsen zorgt voor minder afval

Het is nog niet echt duidelijk over wat het meest duurzaam is: een elektrische tandenborstel of een manuele tandenborstel. Een elektrische tandenborstel heeft een batterij en moet je telkens opladen. Maar een elektrische borstel gaat wel veel langer mee dan de manuele tandenborstel die je minstens een keer in de drie maanden moet vervangen. Bij een elektrisch exemplaar moet je alleen de opzetstukjes vervangen. Bovendien zijn de meeste opzetborstels inmiddels recycleerbaar.

5. Elektrische tandenborstel is handiger in gebruik

Tenslotte is een elektrische tandenborstel gemakkelijker in gebruik voor mensen met beperkingen of aandoeningen zoals reuma, artritis en spierziekten. Ook kinderen die een beugel hebben, kunnen met een elektrisch exemplaar effectiever poetsen. Er zijn zelfs speciale elektrische tandenborstels voor kinderen. Deze borstels hebben leuke kleuren, toffe figuren en sommigen geven zelfs licht of geluid. Alles om tanden poetsen leuker te maken!

hierom is elektrisch poetsen beter

Zo, dit zijn de belangrijkste voordelen van elektrisch poetsen. Wil je graag een elektrische tandenborstel kopen? Hieronder vind je de beste elektrische tandenborstels van dit moment!

Oral-B Pro 2 2500 CrossAction
Oral-B Pro 2 2500 CrossAction
Oral-B PRO 2 2900
Oral-B PRO 2 2900
Oral-B Pro 3 - 3900
Oral-B Pro 3 – 3900
Oral-B Kids Disney Frozen
Oral-B Kids Disney Frozen
Philips Sonicare HX6321/03
Philips Sonicare HX6321/03
Philips Sonicare 2 series HX6232/20 Special Edition
Philips Sonicare 2 series HX6232/20 Special Edition
Oral-B iO 8n
Oral-B iO 8n