Top 5 vegan boeken

Top 5 vegan boeken

Wij van blogvitaal mogen onszelf nog niet helemaal vegan noemen, maar zijn wel hard op weg naar een vegan lifestyle. Doordat we onszelf steeds bewuster worden van hetgeen we in onze mond stoppen, zijn we steeds meer opzoek naar alternatieven en manieren om verantwoorder om te gaan met onze voeding. Een vegan lifestyle is natuurlijk meer dan alleen dat wat je in je mond stopt, maar voeding is wel een belangrijk onderdeel van een vegan lifestyle. Daarnaast is het soms ook een ontzettend moeilijk onderdeel van een vegan lifestyle. Zo moet je ontzettend veel ingrediënten zien te vervangen, wat wij nog wel eens moeilijk vinden. De hulp inschakelen van inspirerende vegan kookboeken is wat ons helpt in onze zoektocht naar lekkere vegan recepten. Wij zetten hier onze top 5 vegan kookboeken op een rij.

5. Vegan Vibes

In dit boek zet diëtist Lisa Steltenpool op een toegankelijke manier de voordelen en mogelijkheden van een vegan dieet op een rij. De vegan lifestyle is een trend die wereldwijd in populariteit toeneemt. Een plantaardig dieet heeft de toekomst en Lisa Steltenpool maakt daar met dit boek een statement van. Het boek geeft je een duidelijk beeld van de vegan lifestyl en laat je op een prettige manier kennismaken met plantaardig eten. Ze weet de voedingsinformatie en voordelen goed te onderbouwen en legt daarnaast ook praktische handvatten en een lading inspiratie voor om je eetpatroon te beteren.

4. Vegan East

De Oosterse keuken en Vegan: wat ons betreft de perfecte combinatie. Auteur Milou van der Will denkt daar precies hetzelfde over. Dat is precies de reden waarom ze de twee heeft weten te combineren in een fantastisch kookboek vol met plantaardige gerechten uit de oosterse keuken. Ze heeft de kookkunsten van haar Indische vader en opa. En deze heeft ze tot in de puntjes geperfectioneerd. Van streetfood tot basisreceptuur, van spicy tot lichtvoetige Aziatische salades en zoet: ‘Vegan East’ biedt 80 oosterse vegangerechten, bomvol smaak, die bovendien razendsnel op tafel staan. Van ‘nasi goreng vegan style’ tot en met homemade boemboes, kruidenmengsels en currypasta’s.

3. The Plant Pharmacy

In The Plant Pharmacy laat auteur Lisette Kreischer zien je creatief en vooral lekker kunt koken met de kracht van de natuur. Lisette Kreischer is een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Ze neemt je mee op een culinaire reis door de seizoenen en vertelt je tijdens deze reis alles over over de geneeskrachtige werking van planten en kruiden. Een inspirerend boek boordevol adviezen en weetjes ovcer de voordelen van plantaardig eten en meer dan 40 heerlijke vegan recepten

2. Man.Eat.Plant.

We schuiven hier niet onder stoelen of banken dat we stiekem toch een beetje fan zijn van Lisette Kreischer. Ze is ook niet voor niks een autoriteit op het gebied van vegan lifestyle en voeding. Vandaar ook dat ze met twee boeken in onze top 5 vegan boeken staat. In Man.Eat.Plant. laat ze samen met Maartje Borst zien hoe stoer groente kan zijn. Het boek staat bomvol met vegan gerechten inspiratie en in het bijzonder vegan alternatieve op jouw favorite comfort classics. Denk epic roasts, aubergine dogs, tempehsaté of The Ultimate Mushroom Burger. Eten van groente is nog nooit zo stoer geweest.

vegan-lifestyle-boeken

1. Vegan soul food

Op onze nummer 1 van de top 5 vegan kookboeken staat zonder enige twijfel Jason Tjon Affo met zijn heerlijke vegan kookboek genaamd Vegan soul food. Met dit boek schrijft de kleurrijke kok, bekend van The Indigo Kitchen, zijn allerbeste en lekkerste vegan recepten voor. Door zijn gebruik van natuurlijk kleurstoffen maakt hij altijd een feestje van zijn bord, en daar houden wij van! Zijn multiculturele afkomst maakt zijn recepten veelzijdig en geeft het dat tropische tintje dat alles net wat unieker en lekkerder maakt. Neem bijvoorbeeld zijn traditionele pom of rijstbowl in Japanse stijl. Nom nom nom!