ogen laten laseren

Ogen laseren in Nederland: De beste opties

Het is vervelend als je niet goed meer ziet, of wanneer een bril of lenzen irritaties oproepen. Een oog laseren kan dan een optie zijn, of beide ogen laseren als dat nodig is. Het is dan fijn om te weten welke opties er allemaal zijn. Daarom hebben wij in deze blog een aantal ooglaserbehandelingen voor je op een rijtje gezet zodat je informatie kan vinden die wellicht van toepassing is op jouw situatie.

Opties ogen laseren

Binnen Nederland heb je verschillende mogelijkheden om je ogen te laseren. Sommige mensen denken dat het altijd gaat om een behandeling, maar dat is niet zo. Er zijn namelijk diverse behandelmethoden en die hebben eigen voorwaarden en criteria. Daarom hebben we een paar methoden op een rijtje gezet:

  • Lasek is een behandelmethode waarbij de afkorting staat voor Laser Assisted Epithelial Keratomileusis. Dit is een behandeling die geschikt is voor mensen die niet vallen binnen de richtlijnen van de Femtolasik methode. Maar ook is de methode geschikt voor mensen met een verhoogd risico op oogletsel. Lasek is een PRK methode variant. 
  • Een andere optie is de TransPRK (No Touch). Dit is een variant op de PRK Lasek behandeling en hierbij wordt ook het bovenste laagje van het hoornvlies weggehaald. Maar bij deze methode komt er geen instrument aan te pas. Dit is dan ook een erg comfortabele methode.  
  • IntraLASE/Femtosecond, dit is een pijnloze methode, ook erg snel en veilig. 
  • Smile is ook een methode die wordt toegepast, en daarbij vindt volledige correctie plaats. 
  • Nog een andere optie zijn de lensimplantaten. Daarbij wordt een natuurlijke ooglens vervangen door een kunstlens. Alle soorten afwijkingen worden dan gecorrigeerd door de lens. Het is dan ook een snelle en veilige methode die uitgevoerd kan worden. 
  • Monovisie is ook een optie en noemen ze ook wel leesbrilcorrectie. Na de behandeling kun je met een oog goed van veraf kijken en met het andere oog weer van dichtbij. 
  • Wavefront is ook nog een optie, dit wordt toegepast wanneer je gevoelig bent voor schitteringen en voor licht. Dit is een nabehandeling na intralase en transPRK behandelingen. 

Advies over behandelingen

Het is goed om eerst advies in te winnen over welke behandelingen er het beste bij jou uitgevoerd kunnen worden. Het hangt namelijk af van waar je last van hebt en ook van je ogen zelf. Wij raden je aan om een kijkje te nemen op de website van Laatjeogenlaseren.nl. Hier vind je nog meer informatie over de behandelingen die er mogelijk zijn en je kunt direct een afspraak inplannen voor een intakegesprek bij de kliniek.